NİHAT HATİPOĞLU YILDIRIM’DA

GEÇTİĞİMİZ YIL OLDUĞU GİBİ 2017-2018 KÜLTÜR SANAT SEZONUNDA DA PROF. DR. NİHAT HATİPOĞLU’NU AĞIRLAYAN YILDIRIM BELEDİYESİ’NİN 152 EVLER MAHALLESİ’NDE DÜZENLEDİĞİ PROGRAMA İLÇE SAKİNLERİ BÜYÜK İLGİ GÖSTERDİ.

NİHAT HATİPOĞLU YILDIRIM’DA
banner98
 BURSA- Tiyatrolardan konserlere, konferanslardan söyleşilere kültür sanatın birçok dalını ilçe sakinleri ile buluşturan Yıldırım Belediyesi, ilahiyatçı Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu’nun katıldığı ‘Mahalle Sohbetleri’ programıyla maneviyat yüklü bir etkinliğe daha ev sahipliği yaptı.

Geçtiğimiz yıl Yıldırım’ın farklı mahallelerinde düzenlenen ‘Mahalle Sohbetleri’ programı ile bu güne kadar binlerce ilçe sakinini Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu’yla buluşturan Yıldırım Belediyesi, 2017-2018 kültür sanat sezonunun başlamasıyla 152 Evler Mahallesi’nde gerçekleştirilen programda ünlü ilahiyatçıyı bir kez daha ağırladı. Yıldırımlıların her programda olduğu gibi yine yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, Hazreti Muhammed (SAV)’in hayatı, güzel ahlakı ve örnek kişiliği ile İslam âlimleri üzerine bilgiler verdi. Yaşlı anne babaların huzurevlerinde yalnızlığa terk edilmesinin yanlış bir davranış olduğunu vurgulayan Hatipoğlu, “Anne babalarımıza olan hakkımızı ödemek için onların hayır duasını almak için çaba göstermek yerine, yıllarca bizleri büyüten, giymeyip giyindiren yemeyip yediren büyüklerimizin gönlünü hoş tutmak yerine huzurevine bırakmak Allah katında hoş karşılanmaz. Peygamber Efendimiz ‘Cennet anaların ayakları altındadır’ buyurduğu hadisinde annelerimizin hakkının ne kadar büyük olduğunu işaret etmiştir” dedi. Muharrem ayı ve Kerbela olayı hakkında da izleyenleri bilgilendiren Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, “Hz. Peygamber (SAV) Ramazan ayı orucundan sonra en faziletli oruç, muharrem ayında tutulan aşure orucudur. Diğer açıdan ise Muharrem ayı Müslümanlar için acılı bir tarihi olayı barındırıyor. Gönüllerimizi derinden yaralayan bu olay Kerbela olayıdır. Hz. Ali'nin oğlu ve Hz. Peygamber'in (SAV) torunu Hz. Hüseyin yanındaki kırkı aşkın akrabasıyla Kerbela'da şehit edilmiştir” diye konuştu. Tüm Müslüman Alemi’nin kardeşlik içerisinde yaşamasının dünyayı daha güzel yaşanabilir bir yer yapacağını da vurgulayan Hatipoğlu, büyükleri, yaşlıları, akrabayı, ziyaret etmelerini ve İslamiyetin dayanışma ve kardeşlik üzerine kurulu olduğunu belirtti. Hatipoğlu'nu dinleyen Yıldırımlılar, ünlü ilahiyatçının anlattıkları karşısında zaman zaman gözyaşlarını tutamadı.

Güncelleme Tarihi: 19 Ekim 2017, 16:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0