Mahalleliden Mezarlık Eylemi!

Osmangazi ilçesi Hamitler Mahallesi'nde bulunan mezarlığın yetmemesi sonrasında belediye büyütme kararı aldı.

Mahalleliden Mezarlık Eylemi!
banner98
Site yakınındaki yola kadar mezarlığı indirme kararı alan belediye, mahallelinin tepkisi ile karşılaştı.

Mezarlık yakınında bulunan alandaki konutlara yeni taşınan mahalleli, bu duruma tepki gösterdi. Mezarlık ile konutlar arasındaki boş kısmın yeşil alan görünmesine rağmen mezarlığa katılacak olmasına tepki gösteren mahalleli eylem yaptı. 7'den 70'e kadın, erkek ve çocuk demeden toplanan vatandaşlar, belediyeden buranın mezarlık değil, yeşil alan olarak düzenlenmesini istedi.

PSİKOLOJİMİZ BOZULUYOR


Büyükşehir Belediyesi'nin bu mezarlığı genişletmek için mezarlığı apartman yanına getirdiğine tepki gösteren vatandaşlar, bunun çocukları başta olmak üzere kendi psikolojilerini de olumsuz etkileyeceğini söyledi.

"Mezarlık değil park istiyoruz", "2023 hedefi çocuklarımızdan geçiyor.", "Çocuklarımızın geleceğini karartmayın" yazılı pankartlar açan mahalleli, "Mezarlık istemiyoruz", "Yeşil alan hakkımız, söke söke alırız" şeklinde sloganlar attı.

18. etap bina yöneticisi Tahsin Demir, bu binaları 18 ay önce aldıklarını belirterek, "Belediye ve müteahhit bize buranın yeşil alan ve park olarak şekilleneceğini söylediler. Biz burayı 108 liraya aldık, 180 milyon liraya mal oldu. Bu binaların hemen hepsi on yıl ipotek altında. 10 gün öne çalışmayı görünce sorduk ve buranın yola kadar mezarlığa katılacağını söylediler. İkinci katta oturan insan mezarlıkta defnedilen insanları çoluk çocuk görecek, kim bunu ister." şeklide tepki gösterdi.

Diğer vatandaşlar ise bu duruma tepki gösterirken, belediyeden arka tarafta bulunan boş alanların mezarlığa katılmasını istedi. Mezarlıktan özellikle geceleri korktuklarını belirten çocuklar ise mezarlık değil, top oynayıp, koşup eğlenecekleri bir alan istediklerini söyledi. Ardından mezarlıkta toplanan çocuklar, "Mezarlık istemiyoruz, park istiyoruz." şeklinde slogan attı. 
Güncelleme Tarihi: 08 Nisan 2013, 14:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0