Kent Konseyi Merinos Ailesini Buluşturdu...

Kent Konseyi Merinos ailesini buluşturdu - Atatürk tarafından açılışı yapılan Eski Merinos Fabrikası’nın çalışanları, Bursa Kent Konseyi organizasyonuyla Büyükşehir Belediyesi tarafından şehre kazandırılan Merinos AKKM’de buluştu.

Kent Konseyi Merinos Ailesini Buluşturdu...
banner98
  Bursa Kent Konseyi, eski Merinos Fabrikası’nın çalışanlarını fabrikanın 79. kuruluş yıldönümü münasebetiyle Merinos AKKM’de bir araya getirerek eski hatıraların yeniden canlanmasını sağladı.

Cumhuriyet dönemi sanayisinin sembol kuruluşlarından olan Merinos Fabrikası’nın çalışanları, Bursa Kent Konseyi Merinos Çalışma Grubu tarafından düzenlenen programda bir araya geldi. Buluşma öncesinde Merinos Çalışma Grubu Temsilcisi Bülent Adısönmez ve üyeler, Atatürk büstüne çelenk bıraktı. Fabrikanın 79. kuruluş yıldönümünün kutlandığı Atatürk Kongre Kültür Merkezi’ndeki (Merinos AKKM) programa, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa Kent Konseyi Başkanı Başkanı Hasan Çepni, eski Devlet Bakanı Turhan Tayan, eski Bursa Milletvekili Zafer Hıdıroğlu, Yerel Gündem Şube Müdürü Mahmut Turunç, Binted Genel Müdürü Muhammed Sütçü, Bursa Kent Konseyi Genel Sekreteri Murat Başlar ve fabrikanın çalışanları katıldı. Farklı şehirlerden gelerek Bursa’da buluşup hasret gideren eski mesai arkadaşları, geçmiş hatıraları tekrar yad etti. Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

“Merinos örnek olmaya devam edecek”
Bursa Mehter Takımı gösterisiyle devam eden programda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 1900’lü senelere ve Bursa’ya damgasının vuran Merinos’un önemli bir camia olduğunu söyledi. Şehrin sosyal, kültürel ve ekonomik hayatına katkılar sağlayan önemli müesseselerden biri olduğunu belirten Başkan Recep Altepe, Merinos kültürünün günümüzde de yaşadığını ifade etti. Merinos Çalışma Grubu’nun ara vermeden Bursa’nın geleceği için çalışmalarını sürdürdüğünü dile getiren Başkan Altepe, “Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Kent Konseyi tarafından bu ruh yaşatılmak istendiği için 7. kez Merinos ailesi buluşturuldu. Merinos’u önemsiyoruz ve ruhunu yaşatıyoruz. Mustafa Kemal Atatürk, Merinos’un milli sanayide hamle yapabilmek için kurdu. Dünyada en kaliteli kumaşları üretti. Bu fabrikada 17 bin 500 kişi çalıştı. Benim de akrabalarım bu fabrikada çalıştı. Gelişen ve büyüyen Türkiye’de Bursa’ya yine çok iş düşüyor. 28 dalda Türkiye’de, 7 dalda da dünyada örnek bir şehiriz. Merinos’ta oluşturduğumuz müzeler Türkiye’ye örnek oldu. Merinos geçmişte olduğu gibi bundan sonra da örnek olmaya devam edecek” dedi.

‘Su uyur, düşman uyumaz’ diyen Başkan Altepe, geçmişte olduğu gibi bugün de düşmanları Türkiye’yi parçalamaya çalıştığını, 15 Temmuz’da 40 senelik ihanet hazırlığını milletin bertaraf ettiğini söyledi. Artık daha çok çalışmak gerektiğini anlatan Altepe, “Geçmişte Merinos bu ülke ve şehir için güzel işler yaptı. Artık önümüze bakmalıyız. Sanayiyi, ekonomiyi ve teknolojiyi hızla geliştirmeliyiz. O gün Merinos’un yaptığını şimdi özel şirketlerimiz yapıyor. Merinos Çalışma Grubu da çalışmalarıyla damgasını vuracaktır. Tüm insanlarımızla birlikte çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Bursa Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni ise, gönüllü insanların gönüllü faaliyetlerini sürdürdüğü kurum olduklarını ifade etti. Şehre faydalı olabilmek için dinamikleri harekete geçiren bir platform olduklarını anlatan Çepni, “Yüzbinlerce gönüllüsü, 30 çalışma grubu, 4 meclisi ile birlikte 2016’da 2000’in üzerinde faaliyet yaparak kendi alanımızda bir rekora imza attık. Bu başarıda yoğun emekleri bulunan tüm gönüllülerimize teşekkür ediyorum. Merinoslular Buluşması’yla bir vefayı ortaya koyuyoruz. Türkiye’nin hiçbir yerinde buna benzer çalışma yok. Büyükşehir Belediyesi ile birlikte Bursa Kent Konseyi olarak şehre katkı sunan tüm kurum, kuruluşu ve şahıslara sahip çıkıyoruz. Bu anlamda Merinos Çalışma Grubu’nu önemsiyoruz. Türkiye sanayisinin lokomotifi olan Merinos Fabrikası’na emek verenlere bizlerde vefa borcumuzu ödüyoruz” dedi.

Bursa Kent Konseyi Merinos Çalışma Grubu temsilcisi Bülent Adısönmez ise Merinos ve Sümerbank tarihi hakkında katılanlara bilgi verdi. Merinos fabrikasının 79. kuruluş yıldönümünde bir arada bulunmaktan mutluluk duyduklarını belirten Adısönmez, 2011’den bu yana Merinos Çalışma Grubu olarak çalışmaları sürdürdüklerini dile getirdi. Fabrikanın hatıralarını yaşatmak adına Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle müze oluşturduklarını hatırlatan Adısönmez, birlik ve beraberliklerinin uzun seneler devam edeceğini sözlerine ekledi. Bu yıl 7. buluşmayı gerçekleştirdiklerini ifade eden Adısönmez, desteklerinden ötürü Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Recep Altepe ile Bursa Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni’ye teşekkür etti.

Eski Merinos Fabrikası çalışanı olan eski Devlet Bakanı Turhan Tayan ve eski Bursa Milletvekili Zafer Hıdıroğlu da günün anlam ve önemine dair konuşma yaptı. Konuşmaların ardından Merinos çalışanlarından Haluk Doğru’nun verdiği konserde, emektar çalışanlar doyasıya eğlendi.

Programın sonunda Merinos çalışanları, buluşma kapsamında Tekstil ve Sanayi Müzesi’nde açılan Şevket Yılmaz’ın ‘İsmi Hatıra Kalanlar’ adlı fotoğraf sergisinin açılışına katıldı. Sergi, 2-28 Şubat tarihleri arasında ziyaret edilebilecek.
Güncelleme Tarihi: 02 Şubat 2017, 15:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0