Kendi Yazılımını Kendin Yap!

Geliştirdiği iş uygulamaları ile tanınan yazılım firması Yalın Software, “Kendi yazılımını kendin yaz” projesi ile yeni bir trendin öncülüğünü yapmaya hazırlanıyor.

Kendi Yazılımını Kendin Yap!
banner98
Yalın Software, ürünlerinin son kullanıcılarını Almira Otel'de düzenlediği toplantıda bir araya getirdi. Türkiye’de çok uygulanmayan bir yöntemle, kullanıcıların sundukları yalın yazılımlar büyük ilgi topladı. Tekstil ve otomotiv sektör temsilcilerinin ilgi gösterdiği toplantıda, Yalın Software kurucu ortakları Ertan Yılmaz ve Yağmur Melih Gürtunca, yaptıkları yenilikleri ve vizyonlarını anlattı.
Ertan Yılmaz, “Projemiz TÜBİTAK desteğiyle son aşamaya geldi. İlk sürümü dünya ile aynı anda Türkiye’de de görücüye çıkacak. Bu proje ile başlangıçta işletmelerin kendi ihtiyaçları doğrultusunda yazılım geliştirmesi mümkün olacak. Daha sonrası ise büyük ihtimalle günlük hayatımızı programlayacağımız yeni bir anlayış olarak gelişecek. Buna anlayış diyoruz, çünkü hayatın her alanında her saniye yaşadığımız değişim ortada. Dilimiz, kültürümüz, iletişimimiz değişti. Bitmeyen değişim sürecinde doğruyu bulmak için izleyeceğimiz yol hepimize göre farklılaşacak. O zamanda daha şahsi, daha hızlı ve daha akıllı yazılımlara ihtiyaç doğacak. Biz Yalın Software ailesi olarak o güne hazırlanıyoruz. Üretmeye çalıştığımız şey de aslına bakarsanız bir pusula. Pusulanız varsa, kaybolup gitmezsiniz” diye konuştu.
TÜRKİYE’NİN PUSULASI YAZILIM
Yeniçağın Marco Poloları bilgi işlemciler için kolay kullanımlı, geliştirilebilir bir çalışma yaptıklarını kaydeden Yılmaz, “Bir gün herkes kendi kendinin bilgi işlemcisi olacak. O zaman içimizdeki Marco Pololar maceraya atılırken yerli bir yazılımla yol alsın istiyoruz. Yerli olması önemli, çünkü her senti büyük çabalar ve alın teri ile kazanıyoruz. Harcarken de savurgan davranma hakkımız yok. Bugüne kadar geliştirdiğimiz bütün yazılımlarda bu ilke ile hareket etmeye çalıştık. Kolay kullanılsın, kolay ulaşılsın, hızlı ve verimli olsun. Ürünü satın alan müşterilerimiz aslında bir tür iş ortağımız haline geliyor. Birlikte kuruyor, birlikte işletiyor, geliştiriyoruz. Böyle bir hizmeti bir yabancıdan alma şansınız yok. Yazılımı geliştiren kişiyle muhatap olma şansınız bile yok. Oysa yerli yazılımcı daima karşınızda. Aynı alanda rekabet ettiğimiz tüm yerli yazılım firmaları da elinizin altında. Bu değeri yükseltmek ve Türkiye’nin pusulası yapmak zorundayız” ifadelerini kullandı.
Güncelleme Tarihi: 07 Mart 2014, 09:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0