KARACABEY’E SAĞLIKLI HAYAT MERKEZİ

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu’nun katılımıyla Karacabey’de Sağlıklı Hayat Merkezi ve İlçe Sağlık Müdürlüğü’nün temel atma töreni gerçekleştirildi.

KARACABEY’E SAĞLIKLI HAYAT MERKEZİ
banner98

Törene Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu’nun yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Akparti İl Başkanı Ayhan Salman, Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törende konuşan Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, sağlığın kendileri için çok önemli olduğunu vurgulayarak, "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın derken esasen bu muhtevaya atıf yaparız. 'Biz millete efendilik taslamaya değil, hizmetkar olmaya geldik.' derken esasen en baştaki atfımız sağlıktır" ifadelerini kullandı. 

Sağlıkta son 16 yılda önemli yatırımlar ve çalışmalar gerçekleştirdiklerini anlatan Çavuşoğlu, “Bursa’ya son yıllarda büyük sağlık yatırımları kazandırdık. Yüksek İhtisas Kalp Damar Hastanesi gibi güzide bir merkezin yanı sıra ilçelerin artık hepsinde hastane yatırımları yaptık. Hastanesi olmayan ilçemiz kalmadı. Genç nesillerimiz daha önceki yılları hatırlayamayabilirler ama orta yaş seviyesinde olanlar, bugünkü kazanımlarımızın sağlık açısından ne kadar değerli olduğunu mutlaka çok iyi anlayacaklardır” dedi.

Türkiye Sağlıkta Çağ Atladı

Sağlıklı hayat merkezilerinin vatandaşlar için önemli bir hizmet olduğunu belirten Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Bundan 20-25 yıl önce dışarıdan gelen gurbetçi vatandaşlarımız oradaki sağlık hizmetlerini, özel hastane ayarında hastanelerden, tek kişilik iki kişilik odalardan, ağız ve diş sağlığı merkezlerinden, sağlıklı hayat merkezlerinden bahsederlerdi. Acaba bizim ülkemizde bütün bunlar olur mu diye biz de iç geçirirdik. 17 senede Allah’a hamd olsun Bursa’nın bütün ilçelerinde hastaneler tamamlandı, ağız ve diş sağlığı merkezleri, aile sağlığı merkezleri, sağlıklı hayat merkezleri tesbih gibi dizildi. Buna sebep olan herkese yürekten teşekkür ediyorum. Bu güzel merkezimizin de Karacabey’e hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

Yatırımlar Tamam Sıra Nitelikli Sağlık Hizmetleri’nde

Bursa’daki yatırımların ilçelerdeki yatırımlar dahil yüzde 95’inin tamamlandığının bilgisini veren Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, “ Devam eden Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi ve Şehir Hastanesi’nin de 2019 yılının sonunda tamamlanmasıyla Bursa’nın hastane ihtiyacı kalmamış olacak. Bundan sonraki hedefimiz ise Bursa’yı nitelikli sağlık hizmetlerinin verildiği bir merkez haline getirmeyi istiyoruz” şeklinde konuştu.

 Sağlıklı Hayat Merkezleri Geleceğin Vizyon Projesi

Sağlıklı Hayat Merkezlerinin gelecek vizyon projesi olduğunu ifade eden Dr. Akan, “ Biz bu merkezlerde vatandaşlarımıza hasta olmadan önce sağlığını nasıl koruması gerektiğini anlatacağız. Hipertansiyon, diyabet, obezite ile mücadele edeceğiz. Kanser taramaları yapacağız, anne sütünü ve sağlıklı gebeliği anlatacağız. Kronik hastalıklarla ilgili çalışmalar yürüteceğiz. Bursa olarak bu projelere öncelik etmekten mutluluk duyuyoruz. Şu an hali hazırda 8 tane sağlıklı hayat merkezimiz hizmette. Bugün dokuzuncusunun temelini attığımız Karacabey Sağlıklı Hayat Merkezi, yapacağımız diğer sağlıklı hayat merkezleri projelerimize de örnek teşkil ediyor. Binamızın içerisine ilçe sağlık müdürlüğümüzü de inşa ediyoruz. Böylelikle ilçedeki birinci basamak sağlık hizmetlerinin verildiği binaları tek çatı altında toplamış olacağız ve bu şekilde ilçedeki sağlık koordinasyonunu daha kolay sağlamış olacağız. Merkezimiz ve ilçe sağlık müdürlüğümüz yıl sonunda hizmete girecektir” dedi.

Konuşmaların ardından Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu ve protokol heyeti, butona basarak Sağlıklı Hayat Merkezi ve İlçe Sağlık Müdürlüğü inşaatının startını verdi.

Güncelleme Tarihi: 03 Haziran 2018, 13:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0