TÜMSİAD CAMİASI İFTARDA BULUŞTU

Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Bursa Şubesi, geleneksel iftar programını yoğun bir katılımla gerçekleştirdi.

TÜMSİAD CAMİASI İFTARDA BULUŞTU
banner98

Çırağan Sosyal Tesisleri’nde gerçekleşen iftar programına; Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, TÜMSİAD Genel Başkanı Yaşar Doğan, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç, BEBKA Genel Sekreteri İsmail Gerim, önceki dönem TÜMSİAD Bursa Şube Başkanları, TÜMSİAD’ın Sakarya, Kocaeli, Yalova, Balıkesir ve Gebze Şube Başkan ve yöneticileri, kamu kurumlarının yöneticileri, siyasi partilerin temsilcileri ve milletvekili adayları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda TÜMSİAD üyesi katıldı.

Program açılışında konuşan TÜMSİAD Bursa Şube Başkanı Osman Arslan, “Bizler huzur ortamında ramazan ayının güzelliklerini yaşarken maalesef katil İsrail bu ramazanda da Filistinli kardeşlerimize zulüm yaptı. Bu bizleri çok derinden üzmektedir” dedi.

24 Haziran’da yapılacak seçimlere de değinen Arslan şöyle konuştu: “Dünya siyasetinde söz sahibi olmak, ekonomik olarak bağımsız ve siyasi irade olarak güçlü olmaya bağlıdır. Bu bağlamda Cumhurbaşkanlığı yönetim sistemi ülkemiz için doğru bir sistemdir. 24 Haziran’da yapılacak seçimlerle ülkemiz yeni bir sayfa açacaktır. Seçim sürecinin devam ettiği bu günlerde piyasaların bu dengesizliğinin bilinçli yapıldığı aşikârdır. Fitne çıkarmayı sürdüreceklerdir. Bizler bu geçici durum karşısında yılmadan, yorulmadan yolumuza çalışarak üreterek devam etmeliyiz.”

“KOBİLERİN KÜÇÜLMESİNİ ÖNLEMELİYİZ”

TÜMSİAD’ın ağırlıklı olarak Kobilerden oluştuğuna vurgu yapan Arslan sözlerini şöyle noktaladı: “Kobiler birçok noktada ülkemiz ekonomisinin ana lokomotifidir. Kobilerin sağlıklı olarak büyümesi ve çoğalması ekonomimiz için hayati öneme sahiptir. Kobilere yönelik yatırımlara teşvik edilip girişimciliği özendirirken mevcut Kobilerin küçülmesini önleyecek politikalar da geliştirmek zorundayız. İnşallah seçimlerin sonucunda sorunların çözüme kavuşacağını düşünüyoruz.”

Bursa Büyükşehir Başkan Vekili Önder Tanır da, “TÜMSİAD Bursa’ya hem bizleri böyle müstesna bir ortamda buluşturduğu hem de iş ve gönül dünyamıza yaptığı katkılardan dolayı şükranlarımı sunarım. İş adamlarımıza da işlerinde başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

“BU KADİM MEDENİYET SIKINTILARINI AŞACAKTIR”

TÜMSİAD Genel Başkanı Yaşar Doğan ise 24 Haziran seçimlerine ve döviz kur artışına dair açıklamalarda bulundu. Doğan şunları söyledi: “24 Haziran seçimleri ülkemiz için hayırlara vesile olsun. Seçim ülkemiz için bir dönemeçtir. İş dünyamıza kur artışından dolayı çeşitli stresler var evet ama dünya genelinde bir sıkıntı var. Güç dengeleri arasında pozisyon almada gelişmeler var. Tüm bunlar dünyayla birlikte bizi de etkileyebiliyor. Ülkemiz bu durumlara kayıtsız kalmadı ve seçimleri erkene alarak belirsizliği ve stresi bir an önce ortadan kaldırmaya ve iş dünyasının önünü açmaya çalıştı. Dolayısıyla bunu gören güçler de çeşitli ekonomik oyunlar oynamaya başladılar. Türk milleti,  bu kadim medeniyetten aldığı güçle bu sıkıntıları da hep birlikte aşacaktır.”

“SİYASETTE SİVRİLEŞEN DİLLER YUMUŞAMALI”

Doğan sözlerini şöyle noktaladı: “24 Haziran seçimleri sonrasında iyi bir sonuçla tekrardan ayağa kalkacağız. Çünkü Türkiye 24 Haziran’dan sonra bambaşka bir Türkiye olacak. Kendi göbeğini kesen, toplumuyla kucaklaşmış, yerli ve milli, seçilmişlerin değil halkın iradesiyle başa gelenlerin yöneteceği bir ülke olacak. Ama bu oyunlar da devam edecek. Biz TÜMSİAD olarak üretmeye, daha çok çalışmaya devam edeceğiz. Son olarak bu ramazan günlerinde siyasette sivrileşen dillerin daha yumuşak olmasını ve kutuplaşmaya mahal vermeyen beyanatlar verilmesini temenni ediyorum.”

ÇAVUŞOĞLU’NDAN TÜMSİAD CAMİASINA TEŞEKKÜR

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu da TÜMSİAD camiasına, “TÜMSİAD camiası her daim bizim yanımızda olmuş, bize destek vermiş ve gücünü sürekli yanımızda hissettiğimiz bir camia. Çünkü hepimizin müşterek bir ufku var. Bizlerin referansları ve geleceği inşa tasavvurumuz müşterek” diyerek teşekkür etti.

“24 HAZİRAN TARİHİ BİR SEÇİM”

Konuşmasında 24 Haziran seçimlerine değinen Çavuşoğlu, “Geçtiğimiz dönemdeki bütün seçimler tarihi seçimlerdi. Eğer onlar olmasaydı bu günkü tarihi seçim de olmazdı. Dolayısıyla bu yürüyüş aslında tarihin akışı içinde nokta gibi görünse de çok önemlidir. Hep birlikte Türkiye’de büyük bir dönüşüm ve gelişimin altına imza koyuyoruz. 50-100 yıl sonra bugünler yazıldığında basit yaşanmışlıklar olarak yazılmayacak. Türkiye’de tabular ve paradigmalar değişti. Milleti ile devleti bütünleşti. İşte bütün bu sancılara baktığımızda sebebinin bu olduğu görebiliyoruz” dedi.

“TÜRKİYE ENERJİ VE SAVUNMA GİBİ STRATEJİK SEKTÖRLERDE YOL ALIYOR”

AK Parti’nin birçok saldırı ve tuzaklara rağmen ülkeyi 3,7 kat büyüttüğüne vurgu yapan Çavuşoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Son 60 yılımız sistem tartışmalarıyla geçti bu ülkede. 2 ileri bir adım geri patinaj yapan bir Türkiye vardı. Milletten aldığı güçle adım atmak isteyen siyasiler, Ankara’ya gittiklerinde hep başka bir güçle karşılaştı. Ve bu güçler milletten yetki almadan, millet adına mevcut siyasilere bir takım baskılar yaptı. Ama Türkiye artık değişti. Birilerinin istediği gibi kontrol edilebilecek bir ülke değiliz. Türkiye artık daha özgür ve daha bağımsız bir ülke. Ve her şeyden önemlisi Türkiye enerji ve savunma sanayi gibi stratejik sektörlerde yol almaya başladı. Eğer bu ülkeyi, tüm bu saldırılara rağmen 3,7 kat büyüten bir iktidar varsa emin olun önümüzdeki süreçte de biz bu ülkeyi tekrar büyütürüz.”

Türkiye’nin güçlü bir dönemde olduğunu ifade eden Çavuşoğlu, daha güçlü olmanın anahtarı olarak 24 Haziran’ı işaret etti. 24 Haziran sonrasını, AK Parti ‘nin 16 yıllık iktidarında yaptıklarının kurumlaşacağı bir dönem olarak niteleyen Çavuşoğlu, konuşmasının sonunda çalışmalarına devam etmek üzere TÜMSİAD Bursa Şube’den ayrıldı.

Güncelleme Tarihi: 03 Haziran 2018, 13:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0