Karacabey’de 29 Ekim Coşkusu

Karacabey’de, cumhuriyetimizin 94. yılı etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen kutlama programlarının sonuncusu, Karacabey Belediyesi tarafından düzenlenen fener alayı ile son buldu.

Karacabey’de 29 Ekim Coşkusu
banner98
 

Stadyum önünde toplanmaya başlayan kalabalığa, Türk bayrağı ve fener dağıtıldı. Davul ve zurnaların eşlik ettiği Fener Alayında, 7’den 70’e her kesimden vatandaşın yoğun ilgi gösterdiği dikkat çekti.


Yürüyüş esnasında, mahalle sakinleri de balkonlardan Türk bayrakları ile yürüyüşe destek olurken, esnaf ve sürücüler de korna ve alkışlarla yürüyüşe destek çıktı.


Bir Arada Olma Heyecanı


Cumhuriyet Alanında son bulan yürüyüşün ardından, protokol üyeleri ve siyasi parti temsilcileri yan yana halkı selamlayarak, bu kutlu günde bir arada olmanın heyecanını yaşadı.


Yürüyüşte; Kaymakam Dr. Yusuf Gökhan Yolcu, Belediye Başkanı Ali Özkan ve Jandarma Komutanı Binbaşı Erdal Özköroğlu’nun yanı sıra, oda başkanları ve siyasi parti temsilcileri de hazır bulundu.


Birlikteliğimiz Ebediyen Sürecek


Başkan Ali Özkan yürüyüş sonunda yaptığı konuşmada, cumhuriyetin önemine dikkat çekerek, “Son yıllarda da gördüğümüz gibi bu birlikteliğimizi, cumhuriyetimizi, içerden ve dışardan pek çok hainlikle bölmeye ve yıkmaya çalışıyorlar. Bizler tarih boyunca olduğu gibi yine birlikteyiz ve beraberiz. Ve bu böyle ebediyen gidecek. Onlar hiçbir zaman amaçlarına ulaşamayacak. Bu anlamda sizlere, bu kutlu güne ortak olduğunuz için teşekkür ediyorum. Başta Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları olmak üzere, milletimizin dirliği ve birliği için canını feda etmiş tüm şehitlerimize, Allahtan rahmet diliyorum’’ dedi.

Başkan Özkan’ın ardından söz alan Kaymakam Yolcu da aziz şehitleri rahmet ve minnetle anarak, birlik ve beraberliğin, cumhuriyetin temel taşı olduğunun altını çizdi ve cumhuriyet bayramını kutladı.


Konuşmaların ardından davul ve zurna eşliğinde marşlar kalabalıkla hep bir ağızdan söylenirken, bazı öğrenciler de şiir okudu. Etkinliğin sonunda ise tüm çocuklar sahneye çıkarak, Başkan Özkan ile hatıra fotoğrafı çektirdi.


Güncelleme Tarihi: 30 Ekim 2017, 17:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0