İnegöllü genç işadamları yatırım için Bosna’ya gidiyor

Kısa adı İGİAD olan İnegöl Genç İş Adamları Derneği, 25-28 Eylül tarihleri arasında Bosna Hersek ile İlişkileri Geliştirme Merkezi (BİGMEV) aracılığıyla Bosna Hersek’e iş gezisi düzenleyecek.

İnegöllü genç işadamları yatırım için Bosna’ya gidiyor
banner98
 İnegöl’de mobilya ve inşaat sektörlerinde faaliyette bulunan işadamlarından oluşan İGİAD heyeti, BİGMEV aracılığıyla Bosna Hersek’teki mobilya, kereste ve inşaat sektöründeki fırsatları yerinde inceleyecek.

25 Eylül günü Atatürk Havalimanı’ndan Bosna Hersek’e uçacak olan genç işadamları, ilk gün Türkiye Cumhuriyeti Sarayevo Büyükelçiliği ziyareti ile Bosna Hersek Ekonomi Bakanlığı’ndaki toplantının ardından akşam bir Osmanlı mirası olan Başçarsı’da akşam yemeği yiyecek.

İGİAD’ın Bosna Hersek temasları kapsamında işadamları daha sonraki günlerde de Bosna Hersek Yatırım Teşvik Ajansı yetkilileri ile yapılacak toplantının akabinde Bosna Hersek Dış Ticaret Odası’nda oda yetkilileri ile görüşecek. İşadamları ayrıca ikili iş görüşmeleri, firma ziyaretleri ve saha gezilerinde bulunacak

---Bosna Hersek ve mobilya sektörü---

Savaş öncesi dönemde İtalya’dan sonra Avrupa’nın en büyük mobilya üreticisi konumundaki Bosna Hersek, 27 milyon 98 bin dönümlük orman alanı ile birlikte hammadde zenginliği, kalifiye işgücü gibi unsurlarla mobilya sektöründeki tüm aksesuarların üretimi bakımından önemli bir üretim merkezi konumunda.

---Yaralar sarılıyor, ihracat artıyor---

Bosna Hersek’teki mobilya ihracatı seneden seneye artış gösterirken, 2013 yılındaki artış ise yüzde 9,2 seviyelerinde gerçekleşti.

Geleneksel mobilya üretimi konusunda köklü bir mazisi olan Bosna Hersek, Avrupa ve Balkanları kapsayan önemli bir pazara sahip Ayrıca Türk yatırımcıları için iki ülke arasında imzalanan Serbest Ticaret Anlaşması da önemli bir avantaj olarak değerlendirilebilir.

Güncelleme Tarihi: 23 Eylül 2014, 14:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0