İnegöl'de Mobilya İmalatçılığı Kursu!

Bursa'nın İnegöl ilçesinde, Halk Eğitimi Merkezi, Dörçelik Endüstri Meslek Lisesi ve Mobilyacılar Odası işbirliğiyle açılan “tehlikeli ve çok tehlikeli işlerde mobilya imalatı kursu” başladı.

İnegöl'de Mobilya İmalatçılığı Kursu!
banner98
Bursa'nın İnegöl ilçesinde, Halk Eğitimi Merkezi, Dörçelik Endüstri Meslek Lisesi ve Mobilyacılar Odası işbirliğiyle açılan “tehlikeli ve çok tehlikeli işlerde mobilya imalatı kursu” başladı. 60 mobilyacının katıldığı kurs, 20’li gruplar halinde 3 kurda tamamlanacak.

Dörtçelik Endüstri Meslek Lisesi'nde düzenlenen toplantıda, kursiyerlere bilgi verildi. Dörtçelik Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Ertan Kalkanlı, “Geçen sene ağır ve tehlikeli işler adı altında bir kurs düzenlenmişti. Bu sene kursun içeriğinde değişiklik oldu; mobilya imalatı adı altında üç grupta bir kurs düzenleyeceğiz. Tehlikeli ve çok tehlike işler adı altında iki haftalık bir kurs” dedi.

Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Burhanettin Özdemir ise, kursa 20 kişinin katıldığını, kursun 3 kurda tamamlanacağını söyledi. Özdemir, “1 Ocak 2013 tarihinden önce sigortalı olarak işe başlayan herkes bu kurslardan geçmek zorunda. 6131 sayılı İş Güvenliği ve Sağlığı Kanuna göre iki şey isteniyor. Birincisi iş güvenliği, ikincisi meslek eğitimi. Bunlar denetlenecek. Bunlarla ilgili bütün çalışanlar kademeli bir geçişe giriyor. Önce 100 işçiden fazla olanlar, 50 işçiden fazla olanlar ve 1 işçiden fazla da olsa bütün bu çalışanlar, ‘iş güvenliği eğitimi’ almak zorundalar. İkinci olarak da meslek eğitimi almak zorundalar. Çalışan herkesin o işle alakalı bir belgesi olacak. Yüksekokulu olabilir. En az meslek lisesi mezunu olacak. Mobilyada çalışan adam eğer metal bölümünden mezunsa, bu onun işine yaramıyor. Bunların hiç birinin mezuniyeti yoksa, çalışanların hepsinin ‘ustalık belgesi’ olacak. Eğer bu da yoksa 40 saatlik meslek eğitimlerini tamamlamak zorundalar. İşte o yüzden tehlikeli ve çok tehlikeli işlerde meslek eğitimi almak zorundalar. İş yerleri işçilerini bu eğitim aldırmak mecburiyetinde" diye bilgi verdi.

Güncelleme Tarihi: 26 Şubat 2014, 21:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0