İbrahim Burkay'ın 2 Projesini daha Paylaştı

Bursa Teknik Üniversitesi’nin sanayi-üniversite işbirliği arama toplantıları raporunun açıklandığı toplantıda konuşan İbrahim Burkay, BTSO aracılığı ile Bursa’ya yeni bir üniversite daha kazandıracaklarını açıklarken, kentin nitelikli insan kaynaklarının yurt dışı deneyimi arttırmak amacıyla bir Değişim Programı’nı da hayata geçireceklerini söyledi.

İbrahim Burkay'ın 2 Projesini daha Paylaştı
banner98
BTÜ Rektörü Ali Sürmen’in ev sahipliğinde Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde düzenlenen ve siyaset ve iş dünyası temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda akademisyenin katıldığı toplantıda konuşan Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği Başkanı İbrahim Burkay, “Bu çalışmalar, üniversite-sanayi-devlet üçgenini harekete geçirecek bir yaklaşımdır. Üniversitelerden beklediğimiz, teknoloji üretmeleri ve ilgili sektörleri yeni gelişimlere göre yönlendirmeleridir. Bugüne kadar sektörler teknolojiyi transfer ettiler ve teknolojik açıdan üniversitelerin önündeler. Bugünden sonra, teknolojiyi Türkiye üniversitelerinden transfer etmek istiyoruz” dedi.

Bu işbirliğinin sürekliliği ve verimliği için Bursa’da var olan ve kurulacak olan tüm üniversitelerin çalışma prensiplerinin karşılıklı belirleneceği Teknoloji Transfer Ofislerine de destek olmayı planladıklarını ifade eden Burkay, “Ar-Ge’ye ayrılan desteklerden Bursa olarak yeterince yararlanamıyorsak, sebebi üniversitelerimizin ve araştırmacılarımızın sayıca yetersizliğidir” tespitinde bulundu.


“BURSA’NIN ÜNİVERSİTE SAYISI 2023’DE 15 OLMALI”

Türkiye’nin 2023 hedefleriyle gelişmiş ülkelerin ekonomik seviyesine ulaşmak için ulusal stratejiler belirlediğini ve bu yolda ilerlediğini ifade eden İbrahim Burkay, “Bursa’mız da bir dünya şehri olacaksa bu için üniversiteler büyük önem arz etmektedir. Bugün Bursa’mızda 2’si devlet 1’i vakıf olmak üzere toplam 3 üniversite vardır. Halbuki, İstanbul'da 36’sı vakıf üniversitesi olmak üzere toplam 45 üniversite, Ankara’da 11’i vakıf olmak üzere toplam 17 üniversite var. 30.000 doları aşan kişi başı gelir ve nüfusu 4 milyonu aşacağını tahmin ettiğimiz Bursa’nın üniversite sayısı 2023’de 15 olmalıdır. BTSO’da göreve geldiğimiz “Bursa Ticaret Ve Sanayi Üniversitesini” kuracağız” şeklinde konuştu. 

“ARTIK İHTİSAS ÜNİVERSİTELERİ GEREKLİ”


Bursa’nın 2023 vizyonunu şekillendirecek 16 makro projeden 4.’sü olarak ifade ettiği Bursa Ticaret Ve Sanayi Üniversitesi’nin Bursa’daki üniversiteleri rakip değil ortak olarak görerek hareket edeceğinin altını çizen İbrahim Burkay, “Bursa Ticaret ve Sanayi Üniversitesi Bursa’nın gelecek vizyonuna hizmet edecek yapıda bir üniversite olacaktır” dedi.

“Günümüz rekabet ortamı, üniversite ve sanayi işbirliklerini, genel araştırma işbirliğinin dışında, bilgi transferini içeren, eğitim projeleri sunan, araştırma ortaklıkları ve ortak işbirliği merkezlerinin kurulmasını sağlamalıyız” diye Burkay, Bursa’da bundan sonra kurulacak üniversitelerin ister devlet ister vakıf üniversitesi olsun ihtisas üniversiteleri olması gerektiğine işaret etti.

BURKAY 5. PROJEYİ DE AÇIKLADI; BTSO DEĞİŞİM PROGRAMI

Üniversite projesinin ardından bir başka projeyi daha kamuoyuna açıklayan İbrahim Burkay, “Bursa’nın gelecek vizyonu için geliştirdiğimiz 5. makro projemiz ise ‘BTSO Değişim Programı’ adını taşıyor. Bu sayede, dünyanın gelişmiş ekonomilerini yakından tanıyıp, güncel gelişmeleri gözlemleyerek yararlanılması gereken çalışma ve projeleri bursa’ya taşıyacağız” dedi.

BTSO Değişim Programı ile Bursa’daki nitelikli ve gelecek vadeden insan kaynakları potansiyelinin belirli sürelerle yurtdışı eğitim, araştırma ve deneyim için gönderileceğini belirten Burkay, “Araştırmacılarımız, mühendislerimiz, ekonomistlerimiz yurdışında edindikleri deneyimleri, Bursa’ya uyarlanması gereken iş modellerini, uygulanabilecek projeleri ve yatırım fırsatlarını BTSO aracılığı ile kentimize getireceğiz. Bu projeyi gerçekleştirirken Bursa’daki tüm üniversitelerle işbirliği içinde olacağız. Bu tip çalışmalar için eğitim ve araştırma alanlarına destek sağlamak, öğrenciler için uygulama alanları açmak ve bu şekilde ekonomik gelişmeye katkıda bulunmayı amaçlıyoruz” açıklamasında bulundu. 
Güncelleme Tarihi: 25 Nisan 2013, 13:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0