Ev Tekstilcileri Bursa'da Buluştu

Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) Başkanı İbrahim Burkay, “İnsan hayal etmediği sürece vizyon sahibi olamaz” dedi.

Ev Tekstilcileri Bursa'da Buluştu
banner98
15-19 Mayıs 2013 tarihleri arasından düzenlenecek olan Evteks Fuarı öncesinde Bursa Sheraton Otel’de Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TETSİAD) ve Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) ev sahipliğinde düzenlenen ‘Ev tekstili sektörü ve geleceğe bakış’ konulu sektörel buluşmada konuşan UTİB Başkanı İbrahim Burkay, “Türkiye’nin 2023 hedeflerinde ev tekstili sektöründe 10 milyar dolar ihracat hedefimiz var. Durmadan dinlenmeden tüm dünyada var olmaya devam etmek için çalışmalıyız” dedi. Tekstil sektörünün Türkiye için öncelikli sektörlerden biri olduğunu söyleyen İbrahim Burkay, “Sürdürülebilir kalkınma modelinin devam ettirebilmesi tekstil sektörünü geliştirmekle mümkündür” diye konuştu.

Türkiye’nin giyim ve mekan tekstillerinde söz sahibi konumda olan bir ülke olduğunu ifade eden Burkay, “Teknik ve fonksiyonel tekstillerde de daha etkin bir hale gelmeliyiz. Bu anlamda da Bursa’nın bilgi birikimi, insan gücü ve makine parkı ile bu alanda yükselen bölge olacak” şeklinde konuştu.

BURKAY: “İNSAN HAYAL ETMEDİĞİ SÜRECE VİZYON SAHİBİ OLAMAZ…”

Türkiye’nin 2023 hedeflerine ulaşması için önemli atılımlar yapması gerektiğinin altını çizen İbrahim Burkay, “Tarihimizde atalarımızın başardıklarını biz neden başarmayalım? İnsan hayal etmediği sürece vizyon sahibi olamaz. Vizyonu olmayan insanın projeleri de olamaz. Projesi olmayan insan ise gideceği yönü bilemez. Bunun için en başta hayalleri gerçekleştirebileceğimize inanmak zorundayız” dedi.

Tekstil sektörü ile sanayileşmesine başlamış olan Bursa’nın, Türkiye’nin değişen dünyada yaptığını yaparak kendisine yeni bir rol biçmesi gerektiğine vurgu yapan Burkay, “Dünya değişirken, Türkiye kendisine bu kadar önemli hedefler koymuşken, Bursa bunların hiçbirine duyarsız kalamaz. Sanayileşmenin başladığı bu kent geçmişten gelen kabiliyetlerini harekete geçirip, zenginleşen Türkiye’den hak ettiği payı almak zorundadır. Türkiye, 2023 yılında kendine dünyanın en büyük 10 ekonomisi içinde yer almak hedefi koydu. Şu an ilk 10 ekonomide yer alan ülkelerin hepsinde uzay ve havacılık, savunma sanayi sektörü var. Bu ülkeler ayrıca otomotiv konusunda da önemli ülkeler. Otomotivin olduğu yerde bu sanayi kolları yeşeriyor. Türkiye’ye baktığım zaman ise bu tanıma en fazla uyan yer Bursa’dır” ifadelerini kullandı.
 

Türkiye’nin ekonomi alanında yeni oyun kurgusu yapması gerektiğini ifade eden Burkay, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Mevcut oyunun iyi oyuncusu olma devri artık bitti. Bizim kendi oyunumuzu kurgulamamız gerekiyor. Bu anlamda da Bursa artık önümüzdeki 50 yıla şekil verecek yeni oyun kurgusunu yapmak zorundadır. Bunu yaparken de tekstil sektöründe konvensiyonel tekstilden teknik ve fonksiyonel tekstile geçiş yapmak zorundadır.

Biz Bursa’ya vizyon koyduk ve dedik ki; Bursa 2023 yılında uzay ve havacılıkta, savunma sanayi, yüksek katma değerli tekstil ürünlerinde mutlaka dünyanın en önemli üretim merkezlerinden biri olacaktır. İşte buna hep beraber inanırsak bu hedefleri hep beraber paylaşırsak Bursa buna kesinlikle ulaşacaktır. Biz Bursa olarak üzerimize düşeni yapmazsak önümüzdeki yıllarda Türkiye’nin belki de ilk 10 kenti arasında bile yer alamayabiliriz 
Güncelleme Tarihi: 25 Nisan 2013, 14:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0