Güçlü Toplum Vurgusu

İLÇEDEKİ ENGELLİ KADINLARIN DA SPOR YAPMASINI ÖNEMSEYEN YILDIRIM BELEDİYESİ, 5. KADIN SPOR MERKEZİ’Nİ SİNANDEDE MAHALLESİ’NE KAZANDIRDI.

Güçlü Toplum Vurgusu
banner98
 BİN 200 METREKARE SPOR ALANI BULUNAN SİNANDEDE KADIN VE ENGELLİ EĞİTİM-SPOR MERKEZİ VE CİMNASTİK SALONU’NDA TÜM KADINLAR İLE ÇOCUKLAR HAFTANIN ALTI GÜNÜ SPOR YAPABİLECEK.

 

-YILDIRIM BELEDİYE BAŞKANI İSMAİL HAKKI EDEBALİ, “SPOR MERKEZİ AYNI ZAMANDA KADINLARIMIZIN BULUŞMA, KOMŞULARI İLE GÖRÜŞME MEKANI DA OLACAK.”

 

-BAŞKAN EDEBALİ: “ENGELLİ KADINLARIMIZIN DA SPOR YAPMA HAKKINI SAVUNAN ANLAYIŞLA, ARACIMIZLA KENDİLERİNİ EVLERİNDEN ALARAK UZMANLAR EŞLİĞİNDE SPOR YAPMA İMKANI TANIYORUZ.”

 

-YILDIRIM KAYMAKAMI MEHMET AYDIN: “KADINLARA VE ENGELLİLERE ÖNCELİK TANIYARAK YAPILAN HİZMETLER, YILDIRIM’DA SOSYAL BELEDİYECİLİĞE VERİLEN ÖNEMİN VE DEĞERİN BİR GÖSTERGESİ.”

 

BURSA- Yıldırım Belediyesi Sinandede Mahallesi’nde yapımı tamamlanan, engelli ve engelsiz kadınların spor yaparak tek bir çatı altında buluşacağı Kadın ve Engelli Eğitim - Spor Merkezi ve Cimnastik Salonu’nu hizmete açtı.

 

Sağlıklı yaşamın önemli bir unsuru olan sporla ilçedeki kadınların buluşması için hizmetler üreten Yıldırım Belediyesi, Millet Mahallesi, 75. Yıl Mahallesi, Dr. Sadık Ahmet Spor Tesisleri ve Barış Manço Kültür Merkezi içerisinde oluşturduğu kadın spor merkezlerine bir yenisini ekledi. Yıldırım Belediyesi’nin 5. kadın odaklı spor merkezi olan Kadın ve Engelli Eğitim - Spor Merkezi ve Cimnastik Salonu Sinandede Mahallesi’nde açıldı. Sporun engelsiz insanlar kadar engelli vatandaşlar için de bir ihtiyaç olduğunu benimseyen Yıldırım Belediyesi, engelli ve engelsiz kadınları aynı çatı altında buluşturdu. Bin 200 metrekare alanda dört bölümden oluşan spor merkezinde, kadın spor salonu, engelli kadın spor salonu, 3-11 yaş çocuk jimnastik salonu ve çocuk oyun alanı yer alıyor. Kadın eğitmenler eşliğinde haftanın 6 günü aerobik, step, plates, zumba, cimnastik ve fitness çalışmalarının yanı sıra engelli kadınlar için kişinin engel durumuna göre çalışma programı düzenlenen tesisin açılış töreni Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Merkezin açılış törenine Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın, AK Parti İl Başkan Vekili Hüseyin Ömer Aybar, AK Parti Bursa İl Yönetim Kurulu Üyesi Zahide Arı, AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Hüdayi Yazıcı, Yıldırım Belediyespor Kulübü Başkanı İlhami Aydın, Yıldırım Kent Konseyi Başkanı Ömer Aykan, Yıldırım Muhtarlar Derneği Başkanı Muhsin Sak, meclisi üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

‘DİYETİSYEN REHBERLİĞİNDE BİLİMSEL UYGULAMALAR’

 

Kadınlara sağlıklı bir yaşam imkanı sunmak için ilçedeki 5. kadın spor merkezini açmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Yıldırımlı kadınlarımızın yeni bir buluşma noktaları olması ve evlerine yürüme mesafesinde spor yapmaları adına Kadın ve Engelli Eğitim- Spor Merkezi’ni Sinandede Mahallemize kazandırıyoruz. Engelli kadınlarımızın da spor yapma hakkını savunan anlayışla aracımızla kendilerini evlerinden aldırarak uzmanlar eşliğinde spor yapma imkanı tanıyoruz. Diyetisyenimizin rehberliğinde, bilimsel yöntemleri kullanarak kadınlarımız spor yapma imkanı bulacak. Spor merkezi aynı zamanda kadınlarımızın buluşma, komşuları ile görüşme mekanı da olacak. Hem spor yaparken hem de sosyal açıdan hayatın stresinden uzaklaşacaklar. Bin 200 metre alanda dört bölümden oluşan spor merkezimizde, kadın spor salonu, engelli kadın spor salonu, 3-11 yaş çocuk jimnastik salonu ve çocuk oyun alanı yer alıyor. Teleferik ve Kaplıkaya bölgelerinde de kadın spor merkezleri açmayı planlıyoruz” dedi.

 

GÜÇLÜ TOPLUM VURGUSU

 

Yerel yöneticiler olarak önceliklerinin kalkınmayı sağlayacak hizmetler yapmak olduğunu vurgulayan Başkan Edebali, “Yerel kalkınma hayatın her alanında eğitim, sağlık, kültür, turizm ve şehircilikte geçerli. Yerel kalkınmanın iki önemli sac ayağı var. Birincisi güçlü toplum olmak. Diğer önemli unsur da güçlü şehri inşa edebilmek. Sadece ekonomik veriler toplumu güçlü kılmaz. Değerlerine önem veren, aile yapısının güçlü olduğu toplum yapısı da güçlüdür. Aile hem kusurlarımızı telafi eden hem de bizi hayata hazırlarken değerlerimize bağlı çevresiyle barışık yetiştiren kurumdur. Bu bağlamda aileyi çok önemsiyoruz.Şehrin güçlü olması için de ulaşımıyla, altyapısıyla, mimarisiyle Yıldırım’ı geleceğe hazırlıyoruz. Yıldırım plansız yapılaşmadan çok çekti. Şehrimizin 3’te 1’lik alanında imar düzenini değiştirerek kültürümüzü ve değerlerimizi yansıtan bir imar planı oluşturuyoruz. Vizyon projelerimiz, gençlik merkezlerimiz, meydanlarımız, kapalı pazar alanı projelerimiz ilçemizin değerini yukarı taşıyacak. Güçlü toplum için de kültürel, sosyal ve sanatsal değerleri de geliştirmek zorundayız. Hem insan hem şehir ölçekli çalışarak şehrimizi geliştireceğiz. Kadınlarımıza sağlıklı yaşam olanağı tanıyan spor merkezimizin hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

 

7’DEN 70’E HİZMET ZİNCİRİ

 

Yıldırım Belediyesi olarak hedeflerinin arasında toplumun tüm kesimlerine hitap eden projeler gerçekleştirmek olduğunu hatırlatan Başkan Edebali, “Çocuklar, kadınlar, engelliler, gençler, gaziler ve toplumun tüm kesimleri için ayrı ayrı proje üretiyoruz. Okul öncesi eğitim hizmetiyle 3 bin 500 yavrumuza ücretsiz hizmet veriyoruz. Her ay 10 bin çocuğumuza tiyatro izletiyoruz. 6. sınıf öğrencilerimize şehir pasaportu projemizle Bursa’nın değerlerini tanıtıyoruz. Gençlerimizi zararlı alışkanlıklardan korumak için spor şehri hedefi ortaya koyduk. Türkiye’nin en büyük spor kompleksini onlar için Yıldırım’a kazandırıyoruz. Nüfusumuzun yüzde 13’ünü engellilerimiz oluşturuyor. Bin 300 engellimiz müzik akademimizde geleceğe hazırlanıyor. Türkiye’ye örnek Engelsiz Yaşam Merkezi’ni ilçemize kazandırıyoruz. Tüm engellilerimizin evlerine giderek doğum günlerini kutluyor yalnız olmadıklarını hatırlatıyoruz. Yıldırım’da göreve başladığımızda Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü kurduk. Bine yakın kadınımızı kültür turları ile tarihi ve turizm mirasına sahip şehirlerimize götürdük. KETEM’de 15 binin üzerinde kadınımızı evlerinden araçlarımızla alarak kanser taraması yaptık. Evlilik ve Aile Okulu oluşturarak aile içi mutluluğun ve mutlu evliliklerin gerçekleşmesini sağladık” ifadelerini kullandı.

 

‘YILDIRIM FARK OLUŞTURUYOR’

 

Dezavantajlı bireylere yönelik yeni bir tesis daha kazandırarak Yıldırım’ın fark oluşturduğunu işaret eden Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın, “Toplumumuzun dezavantajlı kesimlerinden olan kadınlarımıza ve engellilerimize yine Yıldırım’da pozitif ayrımcılık yapılarak bir spor merkezi açılıyor. Yıldırım’a değer katan hizmetler şehrin yaşam kalitesini de artırıyor. Daha iyisini yapmak için yapılanları yeterli görmüyoruz. Yıldırım, en iyisini yapacak başkana sahipken tüm hizmetlerde en iyisinin yapılacağından şüphemiz yok. Kadınlara ve engellilere öncelik tanıyarak yapılan hizmetler Yıldırım’da sosyal belediyeciliğe verilen önemin ve değerin bir göstergesi. İlçemize 5. kadın spor merkezini kazandıran ve engellileri de yaşamın önemli unsuru olarak gören Başkanımız ile çalışma arkadaşlarını kutluyor, merkezin kadınlarımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.
Güncelleme Tarihi: 27 Ekim 2017, 16:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0