Köklere Tutunmak Programı

PROF. DR. AHMET ŞİMŞİRGİL’İ İLÇE SAKİNLERİ İLE BULUŞTURARAK ÖNEMLİ PROGRAMLARA İMZA ATAN YILDIRIM BELEDİYESİ, ÜNLÜ TARİHÇİYİ ‘KÖKLERE TUTUNMAK’ ADLI BULUŞMALARLA LİSELİLERLE BİR ARAYA GETİREREK GENÇLERİN TARİHSEL BİLGİLERİNE BÜYÜK KATKI SAĞLIYOR. -İLK KEZ AHMET VEFİK PAŞA ANADOLU LİSESİ’NDE DÜZENLENEN PROGRAM, 8 KASIM ÇARŞAMBA EMİRSULTAN ANADOLU LİSESİ, 29 KASIM ÇARŞAMBA ŞEHİT ÖĞRETMEN KUBİLAY MESLEKİ TEKNİK ANADOLU LİSESİ’NDE GERÇEKLEŞECEK.

Köklere Tutunmak Programı
banner98
 BURSA- Kahvehanelerdeki kültürel dönüşüm projesiyle ilçe sakinlerini tarihsel sohbetlerde Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil ile bir araya getiren Yıldırım Belediyesi, ünlü tarihçiyi ‘Köklere Tutunmak’ adlı buluşmalarla lise öğrencileriyle bir araya getirerek gençlerin tarihsel bilgilerine büyük katkı sağlıyor.


İlçedeki kültürel dönüşümü tiyatro salonlarından, kahvehanelerden okullara taşıyan Yıldırım Belediyesi, ünlü tarihçi Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil’i lise öğrencileri ile buluşturuyor. Öğrencilerin kendi tarihlerini yakından tanıması, gizli kalmış gerçekleri öğrenmesi ve tarihinden aldığı güçle geleceği şekillendirecek bireyler olarak yetişmesi amacıyla düzenlenen ‘Köklere Tutunmak’ buluşmasının ilki Ahmet Vefik Paşa Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirildi. Yıldırımlı gençlerle bir arada olmaktan dolayı mutlu olduğunu ifade eden Şimşirgil, tarihte önemli yer tutan padişahların eğitim hayatlarını hakkında bilgi verdi. Osmanlı tarihinde 12 yaşında şehir yönetebilecek kabiliyette şehzadeler olduğunu hatırlayan Şimşirgil, “12 yaşında Trabzon’u yöneten Şehzade Selim, 12 yaşında Manisa’yı yöneten Şehzade Mehmet aldıkları eğitimlerle birçok yabancı dil konuşuyordu, fen ilimlerinde ve din ilimlerinde mütehassıs olarak yetiştiler. Şimdi onlarca fabrikası olan kişiler 12 yaşındaki çocuklarına 1 fabrikanın yönetimini bırakır mı? Eğitim çocuklarımız için çok önemli. Çok daha donanımlı nesiller yetiştirmeliyiz dedi. Gençlerin eğlence ve oyun anlayışıyla zamanı heba ettiklerini ifade eden Şimşirgil, “Bizim ihtiyacımız olan daha çok çalışmak. Elbette eğlence ve oyuna da zaman ayrılacak. Ancak bu eğlence ömrün tamamında zamanı boşa harcamak değil çalışmanın yanında ayrılan dinlenme zamanı içerisinde olmalı. Çünkü bakıyoruz Batı boş durmuyor. Eğer 15 Temmuz 2016’da yapılmak istenen hain plan gerçekleşseydi, Bursa’nın, İstanbul’un ve tüm şehirlerimizin hali Musul gibi olurdu. Gençler açın gözünüzü çok çalışın ve ülkemiz üzerinde oynanan oyunlara izin vermeyin” diye konuştu. Lise öğrencileri ile düzenlenen tarihsel buluşma ‘Köklere Tutunmak’ programı 8 Kasım Çarşamba Emirsultan Anadolu Lisesi, 29 Kasım Çarşamba Şehit Öğretmen Kubilay Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nde gerçekleşecek.

Güncelleme Tarihi: 27 Ekim 2017, 16:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0