Engelleri Atla Aşıyorlar

Osmangazi Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi bünyesinde hizmet veren engellilere yönelik at biniş programlarında ikinci dönem başladı. Okullardan ve rehabilitasyon merkezlerinden gelen yaklaşık 60 engelli vatandaşa 10 at ile terapi uygulanıyor.

Engelleri Atla Aşıyorlar
banner98
 Osmangazi Belediyesi tarafından 4 yıldır yürütülen at biniş programları, engelli vatandaşların özgüven kazanmalarına yardımcı oluyor. 2014-2015 döneminin ikinci evresinin başladığı at biniş programlarına katılan engelli vatandaşlar hafta içi her gün sabah ve öğleden sonra olmak üzere iki seans olarak 10 dakikalık periyotlarla ata binerek terapi alıyor. Bu dönem programlara yaklaşık 60 engelli vatandaş katılırken, yıl sonunda programlara katılan engellilere sertifika verilecek.
İlk olarak 13 yaş altı çocuklara yönelik başlayan atla biniş programlarında, 2 yıldır bakım merkezlerinden gelen 19 yaş üstü engellilere de hizmet veriliyor.
At biniş programlarının engelli vatandaşlara sağladığı faydalar hakkında bilgiler veren Huzur Bakım Merkezi görevlilerinde Mert Çalışkan, “At biniş programları engelli vatandaşlara sosyal yönden fayda sağlıyor. İçe kapanık, insanlarla iletişim kurmaktan kaçınan engelliler ata binerek özgüven kazanıyor. Toplum içerisinde kendilerini daha rahat hissediyorlar. Toplu taşıma araçlarına binmekten korkmuyorlar. Bu tür faaliyetler, engelli vatandaşların, normal insanlardan farkının olmadığını ortaya koyuyor. Engelli vatandaşların hayatlarını kolaylaştırmak adına yaptığı faaliyetlerden dolayı, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’a çok teşekkür ederim” dedi.
Engelli Hilmi Temel de, bir buçuk yıldır seanslara katıldığını belirterek, “At biniş programı beni rahatlatıyor. Kendimi daha iyi hissetmemi sağlıyor. İnsanlarla daha rahat iletişim kuruyorum” diye konuştu.
Güncelleme Tarihi: 11 Şubat 2015, 17:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0