Engel tanımıyorlar

Osmangazi Belediyesi Engelliler Bakım Merkezi (OBAM), engelli çocuklara yönelik hizmetlerini sürdürüyor.

Engel tanımıyorlar
banner98
 Uzman ekibiyle birlikte haftanın çeşitli günlerinde 3’er saatlik eğitimlerle yaklaşık 70 engelli çocuğu ağırlayan OBAM, sanattan spora kadar pek çok faaliyetle engelli çocukları topluma kazandırmaya çalışıyor. Her sabah servisle evlerinden alınan engelli çocuklar, aynı zamanda Osmangazi Belediyesi’nin de çeşitli etkinliklerine dedahil ediliyor.
Sosyolog Hatice Tan, engelli çocukların kas kontrollerine katkı sağlamak ve motor becerilerini geliştirmek adına boyama, takı tasarım gibi el beceri faaliyetleri yaptıklarını söyleyerek, “Engelli çocuklarımızın özgüvenlerini pekiştirmek maksadıyla çalıştığımız merkezimizin günlük faaliyetleri arasında sabah sporu, okuma, nöbetçilerin yemek dağıtımı, dart, jenga, bowling, puzzle, voleybol,basketbol, istop gibi oyunlar,mısır patlatarak film izleme,müzik eşliğinde dans ve benzeri etkinlikleri düzenliyoruz” diye konuştu.
Engelli ailelerinin bir gün de olsa omuzlarındaki sorumluluğu aldıklarının altını çizen Tan, engelli çocukların yanı sıra ailelerinin de psikolojik destek almalarının önemini vurguladı. Gerek önleyici hizmet alanında, gerekse topluma kazandırılması ve eşit erişimin sağlanması alanlarındatoplumsal farkındalığın arttırılması amaçlı çalışmalar ve seminerler düzenlediklerini belirten Tan, “At terapi projemiz kapsamında engelli çocuklarımız haftada bir gün merkezimizde atlara biniyor. Engelsiz bahçe projemiz kapsamında çeşitli ürünler yetiştiriyorlar. Yetiştirdikleri ürünleri de engelsiz şefler projesi kapsamında düzenlediğimiz çeşitli mutfak etkinlikleriyle tatlılar, börekler ve turşulara dönüştürüyorlar. Engelsiz koro projemiz kapsamında yıl boyu hocalar eşliğinde müzik çalışmaları yapıyoruz” dedi.
Güncelleme Tarihi: 10 Şubat 2017, 08:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0