banner101

BURSA’DA 75 KADIN ÇİFTÇİ İŞ SAHİBİ OLACAK

GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI EĞİTİM VE YAYIM DAİRESİ BAŞKANLIĞINCA YÜRÜTÜLEN ”KADIN ÇİFTÇİLER TARIMSAL YAYIM PROJESİ” KAPSAMINDA BURSA’DA 75 KADIN ÇİFTÇİ İŞ SAHİBİ OLACAK

BURSA’DA 75 KADIN ÇİFTÇİ İŞ SAHİBİ OLACAK
 Bu çalışma ile tarımın her alanında eğitim çalışmalarına önem vererek, üretici ve girişimci ruha sahip kadınları bilgilendirmek, uygulanabilecek projelerinin hayata geçirilmesinde etkinliklerini artırarak tarımda kadın girişimciliğini en üst seviyeye çıkarmak amaçlanmaktadır.


PROJELER YARIŞIYOR

 

Kadın Çiftçiler tahıllar, yemeklik dane baklagiller, seracılık, yem bitkileri,  endüstri bitkileri, tıbbi- aromatik bitkiler, bağcılık, sebzecilik, meyvecilik, çiçekçilik vb. küçükbaş-büyükbaş hayvancılık, arıcılık, kümes hayvancılığı ipekböcekçiliği, vb., ağaç işleme, sepetçilik, dokuma vb. İşleme- pazarlama, aile işletmeciliği ve Kırsal turizm alanlarında proje hazırlayabilecektir.

Temmuz 2017 döneminde 16 ilden gelen kadın çiftçi projeleri Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca belirlenen jüri tarafından değerlendirilerek puanlanacak, Bakanlık tarafından belirlenecek bir ilde ve tarihte “Girişimci Kadın Çiftçi Ödül Töreni” gerçekleştirilerek dereceye giren projelere ödül verilecektir.

Güncelleme Tarihi: 10 Şubat 2017, 08:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0