EĞİTİM-BİR-SEN BURSA 1 NOLU ŞUBESİ ÖĞRETMENLERİN BAŞARISININ YANINDA

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) düzenleyeceği Şube Müdürlüğü Sınavı öncesi Eğitim-Bir-Sen Bursa 1 Nolu Şubesi, öğretmenler için hazırladığı ve 3 hafta sürecek kursların startını Mahmut Celalettin Ökten İmam Hatip Ortaokulu’nda verdi.

EĞİTİM-BİR-SEN BURSA 1 NOLU ŞUBESİ ÖĞRETMENLERİN BAŞARISININ YANINDA
banner98
 Bursa’da hizmet sendikacılığı ile öğretmenlerin mesleki gelişimlerine ve yükselmelerine katkı koyan Eğitim-Bir-Sen Bursa 1 Nolu Şubesi; Mahmut Celalettin Ökten İmam Hatip Ortaokulu’nda düzenlediği eğitim seminerleri ile öğretmenleri, Şube Müdürlüğü Sınavı’na hazırlıyor. Şube Müdürlüğü Sınavı’na Türkiye’de 33 bin, Bursa’da ise bin 240 müracaat olduğunu hatırlatan Eğitim-Bir-Sen Bursa 1 Nolu Şube Başkanı Numan Şeker, “Bursa’da yapılan başvurunun 900’ü sendika üyemiz. Sınava hazırlık amacıyla düzenlediğimiz 60 saatlik 15 gün sürecek kursta, alanlarında uzman 20 arkadaşımız seminer verecek. Hafta sonları ve hafta içi de akşam saatlerinde düzenlenecek. 1 Nisan’da gerçekleşecek sınav öncesi bilgilerin son kez ölçülmesi adına iki deneme sınavı da yapılacak” dedi.

 

“SINAV İÇİN HAZIRLANAN KİTAPLAR ÜZERİNDE TİTİZLİKLE ÇALIŞILD”

Sendika olarak Türkiye genelinde sınav için 35 bin kitap bastırdıklarını hatırlatan Başkan Numan Şeker, “Kitaplarda bütün yönetmeliklerdeki, genelgelerdeki son değişiklere göre güncellendi. Çünkü piyasada sınavla ilgili birçok kitap var. Ancak eski yönetmelikleri ve genelgeleri ihtiva ediyor. Sendikamızın hazırladığı kitaplar, gerçekten komisyonlarda çok ciddi bir biçimde üzerinde titizlikle çalışılıp güncellendi. Sınava girecek eğitim çalışanı üyelerimize de bu kitapları dağıttık. Kitapların yanında ayrıca bilgileri pekiştirmek ve tazelemek adına da öğretmen arkadaşlarımız için bu eğitim seminerlerini düzenliyoruz” diye konuştu.

 

“ÖNCELİLİĞİMİZ ÜYELERİMİZİN HAKLARINI KORUMAK VE GELİŞTİRMEK” 

Açılış konuşmasını yaparak kursun startını veren Eğitim-Bir-Sen Bursa 1 Nolu Şube Başkanı Başkan Şeker, “Sendika olarak her zaman öncelikli mücadelemiz üyelerimizin ekonomik, sosyal ve özlük haklarını korumak ve geliştirmek oldu. Bu hakları gasp etmeye yönelik kim varsa değil iktidar; babamız dahi olsa onun karşısına dikiliriz. Çünkü kamu çalışanlarının haklarını savunmak için kurulmuş bir sivil toplum örgütüyüz. Bunu da yapmaya gayret ediyoruz ve yaptığımıza da inanıyoruz. Dolayısıyla da laf üreterek değil hizmet üreterek sendikacılık yapıyoruz” şeklinde konuştu. Hem hazırladıkları kitaplarla hem de gerçekleştirdikleri kurslar ve deneme sınavlarıyla üyelerinin sınavda başarılı olmalarını sağlamaya çalıştıklarını belirten Numan Şeker, “Üyelerimizin başarısı, sendika olarak bizim de başarımızdır” diyerek, sözlerini şu cümlelerle tamamladı: “1 Nisan’da düzenlenecek sınavda öğretmenlerimize şimdiden başarılar diliyorum.”  

 


Güncelleme Tarihi: 24 Şubat 2018, 12:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0