OSMANGAZİ İLÇE KADIN KOLLARI İSLAMAFOBİYİ MERCEK ALTINA ALDI

AK Parti Osmangazi İlçe Kadın Kolları İslamafobi konulu toplantı düzenledi.

OSMANGAZİ İLÇE KADIN KOLLARI İSLAMAFOBİYİ  MERCEK ALTINA ALDI
banner98
 AK Parti Osmangazi İlçe Kadın Kolları Başkanı Zeynep Kurt  ve birçok üyenin katılımı ile gerçekleşen toplantı Ördekli Kültür Merkezinde yapıldı. Dr. Fatma Nur Sarıaslan Konuşmacı olarak katılırken bitirdiği İslamafobi kitabı ile ilgili çarpıcı bilgiler paylaştı.

Açılış konuşmasını yapan Kadın Kolları Başkanı Zeynep Kurt, “Bizler tarihin birer öznesiyiz, tarih biz olmadan yazılmaz” derken katılımcılara şunları aktardı, “Bugün burada Afrin, Mümbiç, Musul, Kerkük gibi İslam Beldelerinde yaşanan sorunlara daha büyük bir perspektiften bakmak için toplanmış bulunuyoruz.  Tarihin öznesi olarak Afrin, Mümbiç, Musul ve Kerkük bunlarla beraber sayamadığımız tüm bizden ayrı gayrı değildir ”şeklinde konuştu.

KURT: YENİ SINIR KIZILELMADIR

Osmangazi İlçe Kadın Kolları Başkanı Zeynep Kurt şunları söyledi, “ Tarihin öznesi olan Türkleri nesneleştirmeye çalışanların cetvelle çizdiği haritalar değerini yitirmiştir. Bugün yeni bir sınır tanımlaması yapmak gerekir.” Sınırın ufuk olduğunu aktaran Kurt, tankın üzerinde yiğit Mehmetçiğin söylediği gibi sınır “KIZILELMADIR” açıklamasını yaptı.

Dr. Fatma Nur Sarıaslan, “Batı, kendi ontolojik varlığını sürdürebilmek için zihinsel kurgusu gereği sürekli bir ‘öteki’ye ihtiyaç duymakta ve bir ‘öteki’ yaratmaktadır. 90’larda Soğuk Savaş sonrası Huntington merkezli başlayan medeniyetler çatışması anlayışı bugün Batı’da yeni bir ‘öteki’, yeni bir fobik alan yaratmıştır. Bu korku alanının adı, İslam’dır” şeklinde konuştu.

Dr. Fatma Nur Sarıaslan, çıkarmış olduğu kitabı ile ilgili bilgiler verirken programın sonunda katılımcıların sorularını cevaplandırdı.


Güncelleme Tarihi: 24 Şubat 2018, 13:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0