Dış Ticaret Destekleri ‘BTSO Destek Kapısı’ ile Bursa İş Dünyasına Anlatıldı

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından hayata geçirilen ‘Destek Kapısı’ projesi kapsamında ihracat yapmak veya ihracatını artırmak isteyen firmalara ‘Dış Ticaret Destekleri’ndeki son gelişmeler anlatıldı.

Dış Ticaret Destekleri ‘BTSO Destek Kapısı’ ile Bursa İş Dünyasına Anlatıldı
banner98
 Dış Ticaret Destekleri ‘BTSO Destek Kapısı’ ile Bursa İş Dünyasına Anlatıldı

 

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından hayata geçirilen ‘Destek Kapısı’ projesi kapsamında ihracat yapmak veya ihracatını artırmak isteyen firmalara ‘Dış Ticaret Destekleri’ndeki son gelişmeler anlatıldı.

 

Türkiye’deki oda ve borsalar arasında ilk defa hayata geçirilen ‘Destek Kapısı’ projesinde 2017 yılının ilk eğitimi yoğun katılımla düzenlendi. BTSO Yönetim Kurulu Üyesi İlker Duran, Oda olarak ülke ekonomisine yeni girişimcilerin kazandırılmasına öncülük ederken, KOBİ statüsündeki üyelere de önemli destekler sağladıklarını ifade etti. İlker Duran, 112 ülkeden daha fazla ihracat performansı sergileyen Bursa’nın Türkiye ekonomisinin lokomotifi olmayı sürdürdüğünün de altını çizdi.

 

“KOBİ’LERİN İHRACATÇI KİMLİĞİNİ GÜÇLENDİRMELİYİZ”

BTSO olarak devletin sunduğu birçok desteği Bursa iş dünyasının kullanımına sunduklarını dile getiren İlker Duran, “Türkiye’de en fazla Uluslararası Rekabeti Geliştirme (Ur-Ge) Projesi yürüten oda olarak, Ekonomi Bakanlığımızın proje destekleri sayesinde kent ekonomisine 135 milyon liralık kaynak kazandırdık.  4 bini aşkın üyemizi 80’i aşkın yurt dışı fuarıyla buluşturduğumuz Küresel Fuar Acentesi projemiz kapsamında KOSGEB ile birlikte üyelerimizi yaklaşık 10 milyon TL’lik destekten yararlandırdık. Bursa iş dünyası olarak firmalarımızın dünyaya açılmasına büyük önem veriyoruz. Çünkü küresel arenada güçlü olmak isteyen KOBİ’ler, dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek zorundadır. Üye firmalarımızın bu destek ve hibelerden daha fazla faydalanması amacıyla BTSO olarak Destek Kapısı Projemizi hayata geçirdik. Bu projeyle devletimizin farklı kurumları tarafından sağlanan desteklerden üyelerimizin daha çok yararlanmasını amaçlıyoruz” dedi.

 

TURQUALITY GLOBAL MARKALAR OLUŞTURUYOR

Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü İhracatı Geliştirme Uzmanı Gülay Babadoğan Tarakçıoğlu, Türk ürünlerinin yurt dışındaki markalaşması, Türk Malı İmajının Yerleştirilmesi ve TURQUALITY’nin desteklenmesi ile yurt dışı birim, marka ve tasarım desteklerindeki son gelişmeleri anlattı. Turquality programının dünyada devlet destekli ilk ve tek markalaşma programı olduğunu belirten Tarakçıoğlu, bu programla ağırlaşan rekabet koşullarında güçlü global Türk markalarının oluşturulmasının teşvik edildiğini belirtti. Tarakçıoğlu, program kapsamında patent, faydalı model ve endüstriyel tasarım tescilinde tanıtım, reklam ve pazarlama, sertifikasyon ve danışmanlık gibi alanlarda desteğin verildiğini kaydetti.

 

DIŞ TİCARET TEŞVİKLERİNDE MERAK EDİLENLER

Dış Ticaret Uzman Yardımcısı Meryem Merve Yıldız, Ur-Ge destekleri, pazar araştırması ve pazara giriş destekleri ile pazara giriş belgelerinin desteklenmesi hakkında bilgiler paylaştı. Dış Ticaret Uzman Yardımcısı Osman Nuri Gökbulut, yurt dışında gerçekleştirilen fuar katılımlarının desteklenmesi; Serbest Bölgeler Yurt Dışı Yatırım ve Hizmetler Genel Müdürlüğü Dış Ticaret Uzman Yardımcısı Sümeyra Demir Yıldız, döviz kazandırıcı hizmet ticaretinin desteklenmesi konularında da katılımcılara önemli bilgiler aktardı. Kredi Pazarlama Müdürü Osman Kul Eximbank Destekleri hakkında bilgi verdiği programın ikinci oturumunda ise Uzman Barış Alural KOSGEB konusunda merak edilen soruları cevapladı.

 

Destek Kapısı eğitimleri kapsamında ayrıca 21 Şubat 2017’de Ar-Ge ve İnovasyon Destekleri, 14 Mart 2017’de Sektörel Destekler ve 4 Nisan 2017’de Kredi Destekleri konulu eğitimler ve birebir görüşmeler gerçekleştirilecek.

Güncelleme Tarihi: 18 Ocak 2017, 13:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0