Semih Pala`ya vefa

Kent Konseyi’nin merhum başkanı Semih Pala’nın adı, Eşrefoğlu Rumi İmam Hatip Ortaokulu’nda oluşturulan kütüphanede yaşıyor. Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Kent Konseyi tarafından okulda oluşturulan, ‘Bursa Kent Konseyi Semih Pala Kütüphanesi’, törenle öğrencilerin hizmetine açıldı.

Semih Pala`ya vefa
banner98
  Kent Konseyi’nin merhum başkanı Semih Pala’nın adı, Eşrefoğlu Rumi İmam Hatip Ortaokulu’nda oluşturulan kütüphanede yaşıyor. Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Kent Konseyi tarafından okulda oluşturulan, ‘Bursa Kent Konseyi Semih Pala Kütüphanesi’, törenle öğrencilerin hizmetine açıldı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Kent Konseyi’nden Bursa Kent Konseyi geçmiş dönem başkanı Semih Pala’ya vefa… Önceki yıl trafik kazası sonucu görevi başındayken hayatını kaydeden Bursa Kent Konseyi geçmiş dönem başkanı Semih Pala adına, Osmangazi İlçesi’ndeki Eşrefoğlu Rumi İmam Hatip Ortaokulu’nda oluşturulan ‘Bursa Kent Konseyi Semih Pala Kütüphanesi’, öğrencileri ağırlamaya başladı. Bursa Kent Konseyi’nin ‘Geleceğe Kitap Ver’ projesi kapsamında okula kazandırılan kütüphaneye, Bursa Kent Konseyi tarafından 2 bin adet kitap bağışlandı. Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Dairesi Başkanlığı Kütüphane Şube Müdürlüğü’nün de desteklediği kütüphanenin açılış törenine, okul öğrencileri ve öğretmenlerinin yanı sıra Büyükşehir Belediyesi bürokratları ve Bursa Kent Konseyi üyeleri de katıldı.

Gerçek dost
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, konuşmasında, Bursa’da kütüphanelerin geliştirilmesi adına yapılan çalışmaları anlattı. Başkan Altepe, kitap okumanın yaygınlaştırılması amacıyla çalışmaların sürdüğünü belirterek, “Gerçek dost Semih Pala, 25 yılı aşkın süre beraber siyaset yaptığım bir arkadaşımdı. Bursa siyasetinin en renkli simalarından biri olan Pala, kente katkı sağlayan, proje üreten, en önemli yardımcılarımızdandı. Semih Pala’nın adının yaşatılacağı bu kütüphanemiz, çocuklarımıza ve gençlerimize hayırlı olsun” diye konuştu.

Öğrenciler için önemli bir adım
Bursa Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni de merhum Semih Pala’yı rahmetle andıklarını söyledi. Kalbinin Bursa ve insan sevgisiyle dolu olan Pala’nın kent için hayırlı her işte emeği bulunduğunu hatırlatan Çepni, vefatının ardından Semih Pala’nın anısına kütüphaneye adının verildiğini kaydetti. Semih Pala’nın oğlu Sinan Pala da babasının adının kütüphanede yaşayacağından dolayı mutlu olduğunu söyledi. Törene katılan Osmangazi Kaymakamı Enver Ünlü ise kütüphanenin, Semih Pala’nın adının yaşayacağı önemli bir çalışma olduğunu ifade ederken; Eşrefoğlu Rumi İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Resul Ayaz kütüphanenin öğrencilerin kitap okuma ve kendilerini geliştirmelerine önemli katkılar sağlayacağını vurguladı. Konuşmaların ardından Başkan Altepe, konuklarla birlikte kurdele keserek açılışını yaptığı kütüphanede, öğrencilerle bir araya geldi. Altepe, birlikte kitap okuduğu öğrencilerle bol bol sohbet etti.

Güncelleme Tarihi: 18 Ocak 2017, 14:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0