Çocuklarda Hiperaktivite

Çocuk Psikiyatrisi Uzmanı Dr. Mehmet Erdem Uzun, Yıldırımlı kadınlara ‘Çocuklarda Hiperaktivite’ konusunda bilgiler verdi.

Çocuklarda Hiperaktivite
banner98
 Bursa Büyükşehir Belediyesi Hanımlar Lokali’nin konuğu olan Çocuk Psikiyatrisi Uzmanı Dr. Mehmet Erdem Uzun, Yıldırımlı kadınlara ‘Çocuklarda Hiperaktivite’ konusunda bilgiler verdi.

Çocuk Psikiyatrisi Uzmanı Dr. Mehmet Erdem Uzun, katılımcılara dikkat eksikliği ve hiperaktivite konusunda bilgiler vererek, psikiyatri kliniklerine gelen en fazla şikayetin bu konuyla ilgili olduğunu söyledi. Halk arasında çok fazla yanlış bilginin dolaştığına değinen, dikkat eksikliği ve hiperaktivite teşhisinin koyulabilmesi için ise çocuğun ilkokul çağına gelmesini beklemek gerektiğini söyleyen Uzun, “Hiperaktif çocukların dikkatleri çok kolay dağılır, uzun süre odaklanamazlar, ders çalışmada sorun yaşarlar, hatalar yaparlar, unutkanlık, dağınıklık, organize olamama gibi nedenlerden dolayı okulda başarısız olabilirler. Kendisiyle konuşulduğunda dinlemiyormuş gibi görünürler, üzerlerine aldığı görevleri sürdürmekte zorluk çekerler. Sık sık okul ödevlerini, kalemlerini, kitaplarını ya da araç-gereçlerini kaybedeler. Dikkatleri dış uyaranlarla kolaylıkla dağılır ve çoğu zaman unutkandırlar. Elleri ayakları kıpır kıpırdır. Uzun süre oturamazlar, yerlerinden kalkarlar, sessizce oyun oynamakta zorlanırlar, sabırsızlardır” dedi.
Çocuklarda bu gibi semptomlar bulunduğunda uzmana başvurmak gerektiğine dikkati çeken Dr. Uzun, doğru teşhisin tecrübeli uzmanlar tarafından konulacağını, dikkat eksikliği ve hiperaktivite tedavisinde aile ve okulu bilgilendirmenin yanı sıra gerekli ilaç tedavileri ile şikâyetlerin azalacağını kaydetti

Güncelleme Tarihi: 24 Mart 2017, 15:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0