Çarşı Esnafına Müşteri Kazanmanın Şifreleri

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Payitaht Çarşı Kurumsal Gelişim Programı kapsamında Tarihi Çarşı ve Hanlar bölgesi esnafına yönelik eğitimler tüm hızıyla devam ediyor.

Çarşı Esnafına Müşteri Kazanmanın Şifreleri
banner98

Payitaht Çarşı ile Akademi Projesi kapsamında çarşı esnafına yönelik düzenlenen ‘Kurumsal Gelişim Programları’ eğitimleri Tayyare Kültür Merkezi’nde sürüyor. BTSO Akademi Projesi kapsamında düzenlenen eğitimlerde alanında uzman akademisyenler, esnafın ticaret hayatına katkı sağlayan önemli bilgiler paylaşıyor. ‘Perakende Sektörü SatışI’ ile ‘Ahilik Kültürü ve Tarihi Çarşılar’ eğitiminin ardından eğitmen Adnan Erbaş tarafından çarşı esnafı için önemli bir konu olan ‘Müşteri İle Etkin İletişim’ hakkında önemli bilgiler paylaştı.

 

“OLUMLU YAKLAŞIN”

Adnan Erbaş, eğitimde çarşının imaj algısının, değişen müşteri özelliklerinin ve isteklerinden bahsetti. Müşterilerin özellikle işyerine girdiği zaman ilgi ve alaka beklediğini, bekletilmeye tahammül edemediğini belirten Erbaş, “Çarşı için müşteri ile iletişim oldukça önemli. Her gün binlerce insan, çarşıya alışveriş yapmak için geliyor. Yapılan alışverişte müşterinin esnaftan veya çalışanlardan alacağı en ufak olumsuz bir algı hemen çarşıyı etkiliyor. Bu yüzden müşteriye her zaman olumlu yaklaşmalıyız” dedi.

 

“GÜLER YÜZLÜ OLMALIYIZ”

Müşterilerin esnaftan öncelikle kişisel imaj değil, kurumsal bir imaj beklediğini kaydeden Erbaş, şöyle konuştu: “Müşteriye karşı esnafımız ve çalışanlarımız güler yüzünü eksiltmemeli. Çünkü müşteri, gülen yüzlü ve kendisine ilgi gösteren esnafı tercih ediyor.”

 

“ESANFIN KURUMSAL KİMLİĞİ GÜÇLENİYOR”

Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Birliği (BTÇH) Başkanı Muhsin Özyıldırım, Payitaht Çarşı Kurumsal Gelişim Programları kapsamında düzenlenen eğitimlerden dolayı BTSO’ya teşekükr etti. Çarşı esnafının kurumsal kimliğini güçlendirecek eğitimlerin önemine işaret eden Özyıldırım, “BTSO öncülüğünde çarşı esnafımıza yönelik güzel hizmetler veriliyor. Bölgemizde yapılan yapısal dönüşümün yanı sıra esnafımızın daha da bilinçlenmesini sağlayan eğitimler de büyük önem taşıyor. Eğitimlere katılan tüm bölge esnafımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Güncelleme Tarihi: 01 Ocak 2018, 21:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0