Çağlayan 3 Yıllık Görev Sürecini Değerlendirdi

Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, 29 Mart 2014 tarihinde yapılan yerel seçimlerin üzerinden geçen 3 yıllık dönemde yapılan çalışmaları anlatmak, önümüzdeki süreçte de yapılacak projeleri anlatmak için İlçe Yerel Medyası ve AK Parti Orhangazi ilçe teşkilatı ile bir araya geldi.

Çağlayan 3 Yıllık Görev Sürecini Değerlendirdi
banner98

3 YIL ÖNCE ÇAMUR VE TOZLA BOĞUŞAN BİR İLÇE DEVRALDIK

Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Ak Parti ilçe başkanı Mustafa Kaya, Belediye Meclis üyeleri, İlçe teşkilat üyeleri ve basın mensuplarının katıldığı kahvaltılı toplantıda görseller eşliğinde 3 yıllık dönemi değerlendirdi. Başkan Neşet Çağlayan, 3 yıl önce göreve geldiklerinde deyim yerindeyse altı üstüne gelmiş, plansız bir alt yapı çalışmaları devraldıklarını belirterek, biz göreve geldiğimizde içme suyu hatları yüzde 36, kanalizasyon çalışmaları yüzde 56, içme suyu hatları ise yüzde 76 seviyesindeydi. İlk iş olarak bu süreci tamamlamak için Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte kolları sıvadık 1 yıl içinde yarım olan alt yapı çalışmalarını tamamladık. Ardından hızlı bir şekilde üst yapı, asfalt, parke ve kaldırım çalışmalarına başladık ve kısa sürede Orhangazi’yi o eski tozlu, çamurlu görüntüsünden kurtardık dedi.

İLÇENİN ÇEHRESİ DEĞİŞİYOR

3 yıl önceki Orhangazi ile bugünkü ilçe görüntüsü arasında büyük bir değişim yaşandığına vurgu yapan Çağlayan, caddesi sokağı, kaldırımı ve aydınlatma direkleri ile son derece değişime uğramış bir Orhangazi’yi ortaya çıkardık. Bu çalışmalarımız aralıksız devam edecek. Amacımız Orhangazi’yi modern bir şehir görünümüne kavuşturmak dedi.

SPOR, EĞİTİM, SOSYAL YARDIMLARDA HEP ÖNCÜ OLDUK

Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, spor tesisleri, spor kulüplerine verilen destek, belediyesporun faaliyete geçmesi ile spora ve sporcuya sınırsız destek verdiklerini belirterek, bununla birlikte eğitimin, eğitim kurumlarının her an yanında yer aldık. Sosyal belediyecilik noktasında da eskiye oranla büyük bir farkla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu çalışmalarımızı artırarak devam ettireceğiz dedi.

2017 YENİ PROJELERİN HAYATA GEÇECEĞİ BİR YIL OLACAK

Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, alt yapısı üst yapısı tamamlanan Orhangazi’de 2017 yılının da yatırım yılı olacağını belirterek, bu yıl için de 2017 Adliye Sarayı inşaatı başlamış olacak. Kale Sosyal Tesisleri, Nadır Sosyal Tesisleri, Keramet Ilıca, Gençlik Merkezi, Narlıca ve Hürriyet Futbol sahası, Yeniköy Meydan projesi, iki adet üst geçit, hastane altı yol, göl sentetik çim saha, 4 mahalleye mahalle konağı, ORGÖÇ ve Hürspor Sosyal tesisleri, doğalgaz çalışmaları, Tarım Müdürlüğü binasının yeni yerine taşınması, kapalı pazaryeri onarımı, GIDA İhtisas OSB, TOKİ mesire alanı, 5 adet yeni cami, gölde su sporları, 7 noktaya semt spor sahası, güneş enerjisi santrali, Tekke Cami arkasına büyük bir park düzenlemesi ve içine taziye evi, taksi durakları yenilenecek, alkollü mekanların taşınması ile ilgili çalışma, Emniyet Müdürlüğü binası, Yeniköy yolu ve Otoban-Orhangazi arasındaki yolun genişletilmesi, Göl yolu aydınlatması, Muradiye Mahallesine yeni bir sağlık ocağı, İznik gölünde 183 dönümlük alana hobi bahçeleri, Nadır Deresi Islahı gibi çalışmalar hayata geçirilecek.

24 MİLYON BORÇ, 18 MİLYON ALACAK SÖZ KONUSU

Basın toplantısının sonunda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, bazı kesimlerin bilinçli bir şekilde belediyenin borcu ile ilgili algı yaratmaya çalıştığını belirterek, bugün itibarı ile Orhangazi Belediyesi’nin 24 milyon TL borcu, buna karşılık 18 milyon TL’de alacağı mevcut dedi. Mayıs ayı ile birlikte Orhangazi Belediyesi’nin mali sıkıntılarının da yavaş yavaş sona ereceğini belirten Çağlayan, çalışanların maaşları ile ilgili de bir spekülasyon dolaşıyor. Oysa şu anda sadece temizlik işleri müdürlüğü personelinin 15 gün gecikmiş maaşları var. Bunları da önümüzdeki hafta içinde ödemiş olacağız dedi.

3 YIL PASTASI KESİLDİ

Programın son bölümünde Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, AK Parti ilçe başkanı Mustafa Kaya ve teşkilat mensupları üzerinde Hizmetle Dolu 3 yıl yazan büyük bir pastayı kesti.

    
Güncelleme Tarihi: 01 Nisan 2017, 16:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0