Motosiklet Sevdalıları Kansere Dikkat Çekti

Bursa Halk Sağlığı Müdürlüğü, Ulusal Kanser Haftası kapsamında ‘Kansere Yol Verme Yarınlar Seninle’ sloganıyla motosiklet turu etkinliği düzenledi.

Motosiklet Sevdalıları Kansere Dikkat Çekti
banner98
 Bursa Enduro Touring Fan Club desteğiyle gerçekleşen etkinlikte motorcular, kansere karşı farkındalık oluşturmak amacıyla FSM Bulvarı Sağlık Alanı’ndan başlayarak şehir turu yaptı. Etkinlikte konuşan Bursa Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Esat Dinçer, kanserin sebebi bilinen ölümler arasında kalp ve damar hastalıklardan sonra ikinci sırada yer aldığına dikkat çekti. Kanserin önlenebilir bir halk sağlığı sorunu olduğu bilgisini veren Dr. Dinçer, “Günümüzde bazı kanser türleri erken teşhis edildiğinde tedavi edilebilmektedir. Bu nedenle kanser taramaları önem arz etmektedir” dedi.

Kanser bilincinin toplumda geliştirilmesi gerektiğinin altını çizen Dr. Dinçer, “Bu tarz etkinlikler ile kansere dikkat çekmekte ve toplumda farkındalığı arttırmayı hedefliyoruz. İlimizde 1-7 Nisan Kanser haftası boyunca çeşitli etkinlikler düzenleyerek, vatandaşlarımıza kanseri ve erken teşhisin önemini anlatacağız. Düzenleyeceğimiz etkinliklerle vatandaşlarımızı erken teşhis için KETEM birimlerinde tarama yaptırmaya davet edeceğiz” şeklinde konuştu.

Dr. Dinçer ayrıca, etkinliğe destek veren Bursa Enduro Touring Fan Club üyelerine, bursa kanser derneklerine ve teknik oto yetkililerine teşekkür etti.

Amaç Farkındalık Oluşturmak

Bursa Enduro Touring Fan Club temsilcisi Remzi Çalışkan ise, “Kansere karşı farkındalık oluşturmak çok önemli. Bizler de arkadaşlarımızda birlikte bu projede yer almaktan çok mutluyuz. Motorlarımızla şehir içinde tur atarak kansere karşı farkındalık oluşturmayı amaçlıyoruz. Bu tarz bir etkinlikte bizlere de yer veren Halk Sağlığı Müdürlüğü’ne teşekkürlerimizi sunuyoruz” diye konuştu.

Konuşmalardan sonra motorcular şehir turu atmak için yola çıktılar. FSM Bulvarı, Dikkaldırım, Çekirge, Altıparmak ve Heykel istikametinde ‘Kansere Yol Verme Yarınlar Seninle’ yazılı yelekleriyle şehir turu gerçekleştiren motorcular vatandaşlardan büyük alkış aldılar. 

Güncelleme Tarihi: 01 Nisan 2017, 16:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0