Bursa'da Ulaşım Büyükşehir'le Daha Rahat !

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, kendileri hizmet yaparken, muhalefetin hakaret ve küfrettiğini belirterek, "Bu hükümet o kadar güçlü ki, karanın bittiği yere ya asma köprüler yapıyor, ya da denizin altında Marmaray ile iki kıtayı...

Bursa'da Ulaşım Büyükşehir'le Daha Rahat !
banner98
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, kendileri hizmet yaparken, muhalefetin hakaret ve küfrettiğini belirterek, "Bu hükümet o kadar güçlü ki, karanın bittiği yere ya asma köprüler yapıyor, ya da denizin altında Marmaray ile iki kıtayı birleştiriyor. Bunların hayalleri boyları kadar, bizi hayallerimizse Uludağ kadar büyük" dedi.
Bursa Büyükşehir Belediyesi, Gürsu, Emek, Özlüce-Alaattinbey ve Esenevler’in ardından Kestel kavşağını da ulaşıma açtı. Ankara-İzmir devlet kara yolu üzerindeki transit geçişi sağlamak ve Bursaray Kestel hattı kapsamında raylı sistemin geçişine imkan sağlamak maksadıyla yaptırılan Kestel Kavşağı, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın da katıldığı törenle trafiğe açıldı.
Törende konuşan Arınç, “11 yılda yaptığımız çok şey, anlatacağımız çok iş var. Ayinesi iştir kişinin, lafa bakılmaz. Türkiye 11 öncesinden bugüne nasıl geldi, o günkü şartlarla bugünkü şartlar nedir, hasta olana sorun, memnuniyetini ifade edecektir. Çocuğunu okula yollayan memnuniyetini söyleyecektir. Biz hayal peşinde koşmuyoruz. Yaptığımız işleri anlatıyoruz. Bugün Kestel köprülü kavşağını açıyoruz. 26 milyon harcandı. Gece gündüz çalışan büyükşehir var. Bursa’yı yüksek hızlı trene kavuşturuyoruz. 100 yılın rüyası gerçekleşiyor. Dün otoyol inşaatını, tünelleri gezdik. Bunların hedefi kendi boyları kadar, bizim hedefimiz ufuklar kadar, Uludağ kadar büyük. Bursa ulaşımın ortasında olacak. Yap-işlet-devret ile 7 milyar dolara ihale ettiğimiz bu projenin üzerinde 4 kilometrelik asma köprüler var. Bu hükümet o kadar güçlü ki, karanın bittiği yere ya asma köprüler yapıyor, ya da denizin altında Marmaray ile iki kıtayı birleştiriyor. Ağızlarını açınca hakaretten başka bir şey bilmeyenlere söylüyoruz. Bütünşehir olmakla imkanlarımız artıyor. Kestel, büyükşehir ile çok daha güzel hizmetlere kavuşacak. Merkezi idare olarak yerel yönetimlerin imkanlarını artıracağız. Alt ve üst yapısıyla Kestel’deki insanımız daha mutlu yaşasın diye gayret ediyoruz. Köprülü kavşak demeyin, geçmişte bırakın yerel yönetimleri, merkezi yönetimler bile bunları yapamıyordu. Eskiden yerel yönetimler para bulamıyordu. Sadece 390 milyon lirayı yüksek hızlı tren için veriyoruz. Fatih, ‘Biz inançlı insanlarız. Biz öyle şeylere muktediriz ki, siz onları hayal bile edemezsiniz’ diyor. Biz de öyleyiz. Kestel kavşağı hayırlı olsun” diye konuştu.
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, "Kaliteli bir ulaşım için, buradan raylı sistem geçecekse, bir daha burayı kazmayalım dedik ve bu kavşağı yaptık. 26 milyona mal olan güzel bir proje. Bölgemiz için, Kestel, Gürsu ve Bursa'mız için hayırlı olsun. Bursa ecdat yadigarı bir şehrimiz. Bu şehirde yaşamak büyük şans, bu şehre hizmet etmek için biz yöneticiler için büyük bir onur. Tesisler kazandırmak yoluyla bunun en güzel şekilde ispatını yapıyoruz. Bursa'mızı seviyoruz. Bunu hizmetlerimizle gösteriyoruz. Bu kadrolar icraat, hizmet kadroları. En iyisini, en güzelini Bursa'mıza kazandırma gayretindeyiz. Her işin en kalitelisini yapmak, dünyanın en iyi projesini gerçekleştirme konusunda iddialıyız. Bu hizmetleri dünya çapında firmalarla yapıyoruz. Artık şehirler yarışıyor. Bursa her yönüyle ayağa kalktı" dedi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, özellikle Ankara-İzmir yolunda hayata geçirdikleri kavşaklarla sinyalizasyon sisteminin ortadan kalktığını, trafiğin kesintiye uğramadan aktığını söyledi. Toplam 657 metre uzunluğundaki Kestel kavşağının da raylı sistem geçişine uygun olarak projelendirildiğini hatırlatan Başkan Altepe, “Kavşak altından raylı sistem ve tekerlekli araçların kesintisiz geçişi sağlanırken, Gürsu ve Kestel ilçelerindeki organize sanayi bölgelerine giriş çıkışlar da güvenli hale getirilmiş oldu. Bu kavşakla birlikte Bursa’yı transit geçecek olan sürücülerimiz şehrin en doğusundan en batısına kadar hiçbir sinyalizasyona takılmadan yollarına devam edebilecek. Kavşak gerek Bursa’mıza, gerekse yolu transit olarak kullanan tüm sürücülerimize hayırlı olsun” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Arınç ve beraberindekiler Kestel kavşağını hizmete açtı.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0