Bursa Şehir Merkezinde Eyleme Geçit Yok

Atatürk Caddesi Ahmet Vefik Paşa Tiyatrosu önü ve Heykel Anıt alanında resmi törenler ile Vilayet makamından alınan izinler dışında kitlesel basın açıklamaları ve benzeri eylemlerin yapılması yasaklandı.

Bursa Şehir Merkezinde Eyleme Geçit Yok
banner98
 Bursa Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu ve ilgili Yönetmeliği ile İçişleri Bakanlığı'nın genelgesi kapsamında, Bursa Valiliği'nin kararıyla kitlesel basın açıklaması ve eylem yerlerinin yeniden düzenlendiği belirtildi. Açıklamada, "İlimizde gerçekleştirilecek her çeşit tören ve kutlamalarda halkın günlük yaşantısını doğrudan etkileyen ana cadde ve meydanlar yerine şehir stadyumu, hipodrom gibi alanların kullanılmasının usul haline getirilmesi istenilmiş, Atatürk Caddesi Ahmet Vefik Paşa Tiyatrosu önü ve yakın yerdeki Heykel Anıt alanında, resmi törenler ve Vilayet Makamından alınan izinler dışında, kitlesel basın açıklamaları ve benzeri eylemlerin yapılması yasaklanmıştır. Mülki amirliğimiz tarafından verilmiş olan yasaklama kararına istinaden çeşitli sivil toplum kuruluşları adına vekil avukatlar tarafından yapılan itiraz, Bursa 1. İdare Mahkemesi'nin kararı ile reddedilmiştir." denildi.


"UYMAYANLARA MÜDAHALE"

Açıklamada, İçişleri Bakanlığı'nın genelgesi kapsamında Atatürk Caddesi Ahmet Vefik Paşa Tiyatrosu önü ve Heykel Anıt alanında, Heykel tarihi Valilik Binası ve Ahmetpaşa Mahallesi Fahri Korutürk Caddesinde bulunan Çarşamba Valilik Binası önünde resmi törenler ve Vilayet Makamından alınan izinler dışında, kitlesel basın açıklamaları ve benzeri eylemlerin yapılması yasaklandığı belirtildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Bu tür eylemlere tevessül edilmesi halinde faaliyetin güvenlik kuvvetlerince men edileceği kamuoyuna daha önceden açıklanmış olmasına rağmen, son zamanlarda yasaklı yerlerde basın açıklaması gibi eylemler yapılması konusunda talepler gelmekte olup, bu yerlerde basın açıklaması yapılması Valilik makamımızca yasaklandığından, müsaade edilmesi tarafımızca mümkün değildir. Kimsenin mağdur olmaması, tatsız olayların yaşanmaması adına bir kez daha basına ve kamuoyuna saygı ile duyurulur."

Güncelleme Tarihi: 27 Ağustos 2013, 18:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0