Bursa Saadet Partisi Kadın kollarından ulaşım zammına tepki

Açıklamayı kadın Kolları Başkanı Meral Gerçek yaptı.

Bursa Saadet Partisi Kadın kollarından ulaşım zammına tepki
banner98

Geçtiğimiz hafta Burulaş, ulaşım ücretlerine %15 zam yaptı…

Tam bilet 2 lira 25 kuruştan, 2 lira 60 kuruşa, indirimli bilet 1,5 liradan, 1 lira 75 kuruşa yükseltildi. Yapılan bu zamma itiraz ediyoruz. Zaten yüksek olan ulaşım ücretlerinin zamlanmasına anlam veremiyoruz.

Ulaşıma %15 zam yapıyorlar, bir de üstüne şaka gibi açıklama yapıyorlar. Trafiğin keşmekeşe döndüğü Bursa’mızda toplu taşıma ücretlerinin aşağı çekilerek cazip hale getirilmesi, trafiğin rahatlatılması gerekirken balık istifi yolculuk yapmak zorunda bırakıldığımız, çoğu zaman Bursaray'ın aksayan seferleriyle uzun zaman yolda kaldığımız göz önünde bulundurulursa, bu neyin zammı Allah aşkına?

Belediyelerin görevi halka en ucuz, en iyi hizmeti sunabilmektir. Oysa Büyükşehir Belediyesi, ne yazık ki ticarethane zihniyetiyle, kâr amacı gütmeyi kendine hedef seçmiştir.

Soruyoruz %50 tasarruf sağladığınızı söylediğiniz vagonların kazanımı halka yansımadığına göre, kimlere yarar(!) sağlanıyor?

Asgari ücretle açlık sınırının altında yaşamaya mahkûm edilen halkımıza, Burulaş’ın bu zammı ile kambur üstüne kambur yüklenmiştir. Sayın altepe'yi 1300 lira asgari ücretle bir ay yaşamaya, özellikle sabah ve akşam saatlerinde makam arabasından inip Burulaş ile keyifli yolculuklar yapmaya davet ediyoruz.

Saadet partisi olarak, tek isteğimiz halkımızın uygun fiyata insanca yolculuk yapmasıdır. Çok şey mi istiyoruz?

Güncelleme Tarihi: 21 Kasım 2016, 17:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0