BTSO Başkanı Burkay DEİK Yönetiminde

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) bünyesinde kurulduğu günden bu yana Çin Ülke Masası Başkanlığı yapan Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) yönetim kuruluna seçildi.

BTSO Başkanı Burkay DEİK Yönetiminde
banner98
 Ekonomi Bakanlığı’nın Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmeliğine göre özel sektörün dış ticaret, uluslararası yatırım, hizmetler, müteahhitlik ve lojistik başta olmak üzere bütün dış ekonomik ilişkilerini yürütmek ve iş dünyasının ihracatı artırma ve iş geliştirme çalışmalarına yardımcı olmak maksadıyla kurulan DEİK’in ve bu kurula bağlı faaliyet gösteren iş konseylerinin çalışma usul ve esasları düzenlendi. DEİK, Türkiye'nin yabancı ülkeler veya uluslararası topluluklarla olan ekonomik, ticari, sınai ve mali ilişkilerini izleyecek, bu tür münasebetlerin kurulmasına ve geliştirilmesine yardımcı olacak. Türkiye'nin dış ekonomik ilişkilerinin geliştirilmesi, karşılaşılacak engellerin çözümü için ilgili kurum ve kuruluşlara görüş ve teklifler sunacak. Türkiye'nin ihracatının artırılmasına, üretim ve ihracata dönük uluslararası yatırımların özendirilmesine yönelik çalışmalar yapacak.
İŞ DÜNYASININ LİDERLERİ LİSTEDE
 TİM bünyesinde kurulduğu günden bu yana Çin Ülke Masası Başkanlığı görevini devam ettiren İbrahim Burkay, 2015 yılında gerçekleştirilecek genel kurul toplantı tarihine kadar görev yapacak DEİK Yönetim Kurulu üyeleri arasında, Bursa iş dünyasını temsil edecek.
 Biri başkan olmak üzere 35 üyeden oluşacak yönetim kurulunda DEİK başkanı Ekonomi Bakanı tarafından belirlenecek. yönetimin görev süresi ise 4 yıl olacak.
Güncelleme Tarihi: 22 Eylül 2014, 15:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0