Bozbey Kayapa'ya Çıkarma Yaptı!

Nilüfer Belediye Başkanı ve CHP Nilüfer Başkan Adayı Mustafa Bozbey Kayapa Mahallesi’ni ziyaret ederek “Ekokent planına birlikte sahip çıkmalıyız” dedi.

Bozbey Kayapa'ya Çıkarma Yaptı!
banner98
 30 Mart yerel seçim çalışmaları kapsamında Nilüfer’in bütün mahallelerine çeşitli ziyaretlerde bulunan Nilüfer Belediye Başkanı ve CHP Nilüfer Başkan Adayı Mustafa Bozbey, Kayapa Mahallesi’nde vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılandı. Kayapalı kadınlar da Bozbey’e bölgenin yerel lezzetlerinden Gulike tatlısı ikram etti.

Kayapa’nın Nilüfer’e bağlanmasının üzerinden 5 yıl geçtiğini belirten Mustafa Bozbey, “Beş yıldır birlikteyiz. Bizler sizlerin evladı, sizler de bizim ailemiz oldunuz. Beş yıl önce bize sahip çıktınız ve bu bölgemizde daha nitelikli, kaliteli planları hayata geçirmeye çalıştık. Ama yapamadıklarımız da oldu. Bizim gönlümüzden Ekokent planı 2014’de başlayıp bir an önce bitirmek geçiyordu. Ancak Büyükşehir Belediyesi planı dokuz ay beklettikten sonra geri gönderdi. Nilüfer Belediyesi olarak aynı planı, aynı şekliyle Büyükşehir Belediyesi’ne tekrar göndereceğiz” dedi. Bozbey Ekokent planının onaylanmasından sonra çok daha farklı yatırımların da girmesiyle Kayapa bölgesinin değer kazanacağını belirtti.

Ekokent projesinde kimsenin hak kaybına uğramayacağını da vurgulayan  Bozbey, “Biz orada farklı bir oluşturmaya çalışıyoruz. Belirli adalarda bütünsel bir anlayışla yapılacak ve hisseli tapu olarak değil daire tapusuyla bu işi yapacağız. Kimse merak etmesin Ekokent projesinde kimsenin hakkını kimseye yedirtmeyiz” şeklinde konuştu.

Kayapa Mahallesi’nin spor salonu ihtiyacı olduğunu kaydeden  Bozbey, projenin yapımıyla ilgili bürokrasiye takıldıklarını söyledi. Bozbey, “Spor salonu projemizi Milli Eğitim Müdürlüğü’nün okulun içerisinde yer vermediği için hayata geçiremedik. Şimdi kentimize yeni atanan Vali ile yaptığımız görüşmelerde bize yer tahsisi yapılabileceğini söyledi ve çok amaçlı salonumuzu da bu bölgeye kazandıracağız” dedi.

Yeni dönemle birlikte Nilüfer’de mahalle komiteleri aracılığıyla herkesin başkan olacağını ifade eden Bozbey, “Bundan böyle Kayapa Mahallesi’ne ne yapılacaksa biz önereceğiz, siz karar vereceksiniz” dedi. Bozbey, Kayapalıların meydan düzenlemesi talepleri olduğunu da belirterek, “Meydanda bulunan caminin  etrafının açılması yönünde talepler var. Caminin önünü kapatan mevcut binayı kaldırmamız gerekiyor. Bu işlemleri tamamladıktan sonra cami ile meydanı bütünleşmiş bir hale getirerek Kayapa’nın farklı bir görünüm kazanmasını sağlayabiliriz” diye konuştu.

Kayapa’da yollarla ilgili düzenlemelerin devam ettiğini de söyleyen Bozbey, kırsal alan çalışmaları konusunda da yardımcı olduklarını belirtti. Yerel lezzetlerin tanıtılması ve Kayapa kültürünün yaşatılması için Kayapa Kadın Derneği’ni de desteklediklerini ifade eden Mustafa Bozbey, kadınların sosyal hayattan faydalanmaları gerektiğinin altını çizdi.
Güncelleme Tarihi: 27 Şubat 2014, 13:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0