Besaş Bayilerine Satış Teknikleri Eğitimi

BESAŞ, vatandaşlarla birebir temas kuran bayilerine pazarlama ve satış teknikleri konusunda eğitim verdi.

Besaş Bayilerine Satış Teknikleri Eğitimi
banner98
 Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Hüdavendigar Salonunda, Osmangazi Mesleki Eğitim Merkezi ve BESAŞ’ın ortaklaşa düzenlediği eğitimde Osmangazi Mesleki Eğitim Merkezi’nde görevli eğitmen Seyit İnce, tüm BESAŞ bayilerini pazarlama ve satış teknikleri konusunda bilgilendirdi. Eğitim hakkında bilgi veren BESAŞ Genel Müdürü Mustafa Bektaş, “Günümüzde artık tüm dünyada alışveriş müşteri odaklı hale geldi. Bunun anlamı müşteri kraldır demektir. Rekabetin artması ve müşterinin alışveriş yapabileceği merkezlerin çoğalması müşteriyi zor bulunur hale getirmiştir. Bu da bir satıcının müşteriyi kazanabilmesi için, memnun etmesi, isteklerini dikkate alması ve kendisine hoş davranması gerekliliğini ve müşteri odaklı satışı ön plana çıkarmıştır. Böyle bir stratejide müşteri ile yüz yüze olan satış elemanının müşteriye tavrı çok önemlidir. Satış elemanının, satış grafiğinin yüksek ya da düşük olmasında önemli bir rolü vardır. Müşteri alışveriş yaparken, kendisine gösterilen davranış şekline göre tekrar aynı yerden alışveriş yapıp yapmayacağına karar verecektir. Kendisine hoş davranılmayan müşteri alışveriş amaçlı asla tekrar gelmeyecektir. Müşterinin ne istediğini hemen anlayabilen ve nasıl bir müşteri olduğunu görerek müşteriye uygun satış stratejisi uygulayan bir satış elemanı çalıştığı işletmenin müşteri sayısının ve başarı grafiğinin artmasındaki en önemli faktör olacaktır. Bu bağlamda sürekli müşteri memnuniyeti odaklı çalışmayı kendisine prensip edinen BESAŞ olarak tüm bayilerimize pazarlama ve satış teknikleri eğitimi aldırdık” diye konuştu.
BESAŞ’ın eğitim planlamaları hakkında bilgi veren Genel Müdür Yardımcısı Can Aydoğan ise, “Müşteri istekleri, gıda güvenliği ve yasal şartların gereklilikleri doğrultusunda ürün niteliğini iyileştirmek ve müşteri memnuniyeti arttırmak amacıyla, İnsan Kaynakları birimimiz tarafından yıl içerisinde her personelimize planlı ve plansız eğitimler düzenlenmektedir” dedi.
Aydoğan, BESAŞ ailesi olarak sektöründe Türkiye’deki firmalar arasında ürün, hizmet kalitesi ve çalışma anlayışıyla fark edilen lider bir firma olarak, örnek olmaya emin adımlarla devam edeceklerini de sözlerine ekledi.
Güncelleme Tarihi: 12 Mart 2015, 10:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0