'Altın Karagöz' ile barış mesajları

BURSA – Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ‘32. Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması’na katılan halk dansları ekipleriyle bir araya gelerek, Bursa’dan dünyaya barış mesajları verdiklerini söyledi.

'Altın Karagöz' ile barış mesajları
banner98
 Büyükşehir Belediyesi adına Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) tarafından düzenlenen ‘32. Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması’na katılan dansçılar, final öncesinde, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı ziyaret etti. Başkan Aktaş, Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda bir araya geldiği dansçılarla sohbet etti ve Bursa’yı tanıttı.

Başkan Aktaş, yarışmanın değerine vurgu yaparak, “Bursa’da 19 farklı ülkeden misafirlerimizi ağırlamak bizler için onurdur. 7 Temmuz’da başlayan yarışmamız, Bursa’da renkli görüntülere sahne oldu” dedi.

“Dünya barışının resmi”

Dansçıların, Bursa’da kendi kültürlerini tanıtırken, aynı zamanda hem eğlenip hem de Türk kültürünü yakından tanıdıklarını belirten Başkan Aktaş, “32. Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması’nın amacı, tüm dünyaya barışı ve kardeşliği haykırabilmektir. Diller, kültürler, kostümler farklı olabilir ama asıl önemli olan birlik ve beraberlik içinde bu dünyaya barış ve huzur içinde yaşayabileceğimizi göstermektir. Birliğimizin, beraberliğimizin ve dünya barışının resmidir, bu festival” diye konuştu.

Yöresel kostümleriyle dikkati çeken dansçılar, nezaketiyle gönüllere dokunan Aktaş’ı bol bol alkışladı ve ülkelerine dair kültürel hediyeler sundu. Başkan Aktaş da günün anısına Bursa’ya özgü hediyeler verdiği yarışmacılara finalde başarılar diledi.

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

Güncelleme Tarihi: 12 Temmuz 2018, 16:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0