"ZAFER ŞAYIK’TAN AVRUPA'DA BÜYÜK BAŞARI"

2018 Avrupa Muaythai Şampiyonası’nda, Büyük Erkekler Competitive Kategorisi’nde Türk Milli takımımız Avrupa Şampiyonu olurken, 63,5 Kiloda yarışan Bursalı sporcu Zafer Şayık, Avrupa 2.si oldu.

banner98

 Milli Takım Antrenörü Sefer Güneş ve Antrenör Emre Erkan tarafından yetiştirilen ve kısa sürede yakaladığı başarılarla Milli takıma kadar yükselen Bursalı sporcumuz Zafer Şayık, başarılarına bir yenisini daha ekleyerek Çekya’da yapılan 2018 Avrupa Muaythai Şampiyonası’nda 63,5 kilo Büyük Erkekler kategorisinde Avrupa 2.si oldu.

Prag’da 29 Haziran - 07 Temmuz 2018 tarihinde düzenlenen Avrupa Muaythai Şampiyonasında Muaythai Milli Takımımız da Tarihi başarılarından birini daha aldı. 29 Ülkeden 456 Sporcunun katıldığı şampiyonaya Milli Takım Kafilemiz 9 Bayan olmak üzere toplam 32 sporcu ile katıldı.

Büyük Erkekler Competitive Kategori63,5 Kg. da yarışan Zafer Şayık, birbirinden zorlu rakiplerin bulunduğu grubunda, başarılı bir mücadele sergileyerek finale çıktı. Finalde rakibine yenilen Şayık, gelecekte çok daha büyük başarılar yaşayacağını da bu karşılaşmalarda göstermiş oldu.

Şampiyona sonrası açıklamalarda Zafer Şayık; “Bir birinden zor rakiplerle verdiğimiz mücadelede onlardan geri değiliz. Burada bu noktaya gelmemde büyük emeği olan Sefer Güneş hocam başta bütün antrenörlerime teşekkür ederim. Bu tip organizasyonlara daha çok katılarak daha büyük başarılara ulaşmak en büyük hedefim. Bunu yaparken elbette bir sponsor desteği olduğu zaman pek çok maddi konuyu da aşmış olacağım. Bu spor çok büyük konsantrasyon ve disiplinli bir çalışma gerektiriyor. Çalışma zaten antrenörlerimin emekleri ile tamamlanıyor ancak sponsorların devreye girmesi, maddi anlamda da bizi rahatlatacak ve müsabakalara çok daha konsantre olarak katılabileceğiz” şeklinde konuştu.

Türkiye Muaythai Federasyonu Başkanı Halil Durna ise yaptığı açıklamada; “Sporcularımız elemelerde Avrupa’ya diz çöktürdü. En güçlü takımlardan biriyiz. Genel Sıralamada 6 Altın, 8 Gümüş, 7 Bronz toplam 21 Madalya ile Rusya’dan sonra Avrupa 2.si olduk. Büyükler Bay ve Bayanlar Elite Kategoride bugüne kadar alınmamış 11 Madalya alarak tarihi başarı elde ettik. Sportif güçülkenin gelişmişliğin ve genç nesle yatırımın simgesidir. Hükümetimiz, Bakanlığımız, bize inandı ve destek verdi.” Dedi.

Zafer Şayık’ınDaha Önceki Başarıları

Muaythai sporcumuz Zafer Şayık, çeşitli kilolarda yapmış olduğu müsabakalarda bundan önce; 5 kez Türkiye Şampiyonluğu, 2016 yılında İrlanda Dublin’de Dünya Şampiyonluğu, 2018 Üniversiyeler Türkiye Çampiyonluğu, 2018 Türkiye Kickboks ve Muaythai şampiyonlukları,, 2018 Turkish Open şampiyonluğu, 2016 Antalya EMF Muaythai Avrupa Kupası Şampiyonluğu derecelerini kazanmıştır.

Güncelleme Tarihi: 13 Temmuz 2018, 09:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0