Akarkaya,10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü Kutladı

Basın Yayın ve Enformasyon İl Genel Müdürü Kadir Akarkaya, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününü yayınladığı bir mesajla kutladı.

Akarkaya,10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü Kutladı
banner98
 Basın, gerçekleri araştırma, doğru ve gerçek haberlerle kamuoyunu aydınlatma mesleğidir. Bu yönüyle demokratik hayatımızın vazgeçilmez unsurlarından biri olan, haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olan basın, demokrasinin yaşamasını ve gelişmesini sağlayan kurumların başında gelmektedir. Bu anlamda kurumlarla bireyler arasında haber akışını sağlayarak demokrasinin korunması için önemli bir görev üstlenmektedir.

Ülkemizin gelişen ekonomisine ve güçlenen demokrasisine  özgür ve özgüvenli basınımızın katkısı büyüktür. Demokrasinin temel taşlarından olan "Basın Özgürlüğü", şeffaf yönetim ilkesinin de yapı taşlarındandır. Toplumun ihtiyaç duyduğu her konuda, bilgilendirme, aydınlatma, yönlendirme ve kamuoyu oluşturma gibi önemli bir görevi yerine getirmekte olan basının, bu görevi yerine getirebilmesi için basın özgürlüğü hayati önem taşımaktadır.

Kamuoyunu bilgilendirmek adına doğru haber verme, tarafsızlık, objektiflik, özel hayata ve kişilik haklarına saygı gibi değerleri içerisinde bulunduran önemli bir mesleği icra eden gazeteci arkadaşlarımız, ilkeli yayıncılık anlayışıyla olayları tarafsız bir şekilde halka aktararak vatandaşın en doğal hakkı olan zamanında doğru ve eksiksiz bilgi almalarını sağlayarak milletin vicdanına ses olmaktadırlar.

Bu nedenle, güçlü gazeteci, güçlü basın kuruluşunun; güçlü basın kuruluşları da güçlü demokrasinin tesisini sağlayacaktır.  Toplumun gelişimi ve  kalkınma süreci de, basın çalışanlarının desteği ile daha hızlı olacaktır. Gazetecilik mesleğinin çilesini, emeğini ve yükünü çeken basın çalışanlarımız, fikir, düşünce, haberleşme özgürlüğüne katkıları ile insan hakları ve demokrasinin en yılmaz savunucusudurlar. Medya kuruluşlarında fedakârca çalışan tüm basın çalışanlarımıza işlerinde kolaylıklar ve başarılar dileyerek 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlar, basın ahlak ve meslek ilkelerine bağlı olarak, kamuoyunun bilgilendirilmesi ve yönlendirilmesinde büyük rol üstlenen değerli basın mensuplarımıza sağlıklı, mutlu ve başarılı bir yıl geçirmelerini temenni ederim.

Güncelleme Tarihi: 09 Ocak 2015, 09:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0