Ivkovic: “Anadolu Efes Türkiye’nin En Güçlü Takımlarından Biri”

Anadolu Efes Başantrenörü Dusan Ivkovic, Anadolu Efes’in geleneği olan ve Türkiye’nin en güçlü takımlarında biri olduğunu söyledi.Anadolu Efes, Euroleague Basketball medya gününe ev sahipliği yaptı. Anadolu Efes Tesisleri’nde gerçekleştirilen...

Ivkovic: “Anadolu Efes Türkiye’nin En Güçlü Takımlarından Biri”
banner98
Anadolu Efes Başantrenörü Dusan Ivkovic, Anadolu Efes’in geleneği olan ve Türkiye’nin en güçlü takımlarında biri olduğunu söyledi.
Anadolu Efes, Euroleague Basketball medya gününe ev sahipliği yaptı. Anadolu Efes Tesisleri’nde gerçekleştirilen etkinlikte kulübün yeni sezon kadrosu ve formaları tanıtıldı. Anadolu Efes Başantrenörü Dusan Ivkovic etkinlik sonrasında medya mensuplarına açıklamalarda bulundu. Ivkovic, Anadolu Efes’in geleneği olan bir takım olduğunu belirterek, “Türkiye’nin en güçlü takımlarından biri. Burada olmaktan dolayı çok mutluyum. 4-5 haftadır takımla birlikte çalışıyoruz. Slovenya’da kamp yaptık. 10 hazırlık maçı yaptık. 4’ünü Slovenya’da yaptık. 3’ü Acıbadem Turnuvası’nda, 3’ünü de önemli bir turnuva olan Gloria Cup’ta yaptık. Zamana ihtiyacımız olduğunu biliyorum. Çok yetenekli genç oyuncularımız var. Bunun yanında yabancı çok yetenekli oyuncularımız var. Çok çalışmamız gerekiyor. Takım kimyasını oturtup, en iyi şekilde lige girmek istiyoruz” dedi.
“AVRUPA TECRÜBESİ OLAN OYUNCULARIMIZ VAR”
Takımımızda gayet Avrupa tecrübesi olan oyuncuları olduğunu vurgulayan Ivkovic, “Uzun rotasyonumuzda Avrupa tecrübesi olan oyuncularımız var. Krstic, Saric gibi. Kısa rotasyonumuzda ise oyuncularımız Cenk ve Birkan sakatlandı. Oyuncu transferini konuşmak için biraz erken. Önümüzdeki zamana bakacağız” diye konuştu.
“İKİMİZ DE ÖNEMLİ TAKIMLARI ÇALIŞTIRDIK”
Yunanistan’da çalıştığı dönemde Fenerbahçe Ülker Başantrenörü Obradovic ile orada da rakip olduğunu ve bu rekabetin Yunan basketbolunu geliştirdiğini ifade eden Anadolu Efes Başantrenörü Dusan Ivkovic, “Yunanistan’da ben 14 yıl çalıştım. Obradovic de orada çalıştı. İkimiz de önemli takımları çalıştırdık. Yunanistan Milli Takımı’nda mücadele eden oyuncuların kulüp takımlarının koçlarıydık. Milli takımda büyük başarılar elde ettiler. Şimdi Obradovic’in Fenerbahçe Ülker’de büyük hedefleri var. Bizim de Anadolu Efes’te büyük hedeflerimiz var. Benim elimde şu an gençler ve ümitler Avrupa şampiyonalarında altın madalya kazanmış milli takımlardan birçok oyuncu var. Sayın Tuncay Özilhan’a da daha önce söylediğim gibi bizim başlıca hedefimiz bu oyuncuların yetişmelerine en iyi şekilde katkıda bulunup, Türk basketboluna hediye etmek. Tabi bunun için de zamana ihtiyacımız var. Bu önümüzdeki bir kaç senelik dönemde olabilecek şeyler. Gençler için elimizden gelen her türlü yardımı göstereceğiz” açıklamasında bulundu.
Güncelleme Tarihi: 29 Eylül 2014, 12:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0