Efsane Başkanın Fabrikasında Çalışan İşçiler Eylem Yaptı

Galatasaray’ın efsane Başkanının Bursa’daki fabrikasında çalışan işçiler, maaş ve tazminatlarını alamadıkları gerekçesiyle eylem yaptı.

Efsane Başkanın Fabrikasında Çalışan İşçiler Eylem Yaptı
banner98
 Uzun yıllar Galatasaray Spor Kulübü Başkanlığı yapan ve 4 yıl önce vefat eden Özhan Canaydın’ın sahibi olduğu Biesseci Bursa Tekstil Sanayi Ticaret AŞ.’de görevli işçiler, maaş ve tazminatlarını alamadıkları gerekçesiyle eylem yaptı. Kent Meydanı’nda toplanan 100’e yakın işçi, yaklaşık bin kişinin mağdur edildiğini söyledi. Grup adına açıklama yapan Biesseci mağdurlarından Gülçin Özdiker, “Rahmetli Özhan Canaydın’ın kurduğu bu fabrikaya yıllarca emek verdik. Ancak Özhay beyden sonra yapılan yönetimsel hatalar yüzünden firmamız günden güne kan kaybetti. Burada sorumlu firmanın bu kötü gidişini doğru analiz edemeyip, zamanında doğru kararı almayan Biesseci A.Ş. üst yönetiminindir. Bu kadar basit hatanın üst üste gelmesi ve yapılması gerekenin nedense bir türlü yapılmaması bizde bu olayların bilinçli ve kasıtlı olarak buralara getirildiği fikrini doğurmuştur. Geldiğimiz noktada 2 yıldır bir arpa yolu alınamadı. İflas halinde almaya hak kazandığımız maaşlarımızı dahi bir çoğumuz alamadık. Bundan sonra artık hukuki ve sosyal yollarla organize olup, hakkımızı sonuna kadar arayacağız” dedi.
Meydanda toplanan mağdurlardan Şöhret Şanlı, 24 senelik eleman olduklarını ve bütün gençliğini orada bıraktığı dile getirirken, Zehra Doğan ise 17 yıldan beri çalıştığını ama ne tazminat ne de maaşını alabildiğini bunun da yaklaşık 28 bin lira olduğunu söyledi.
Güncelleme Tarihi: 28 Eylül 2014, 23:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0