Sözleşmeli Sanatçılar ‘Kadro’ İçin Konser Verdi

Antalya’da senfoni orkestraları, opera ve balenin sözleşmeli sanatçıları, şartlarının iyileştirilmesi ve çalışma koşullarına dikkat çekmek amacıyla bir konser düzenledi.

Sözleşmeli Sanatçılar ‘Kadro’ İçin Konser Verdi
banner98
Antalya’da senfoni orkestraları, opera ve balenin sözleşmeli sanatçıları, şartlarının iyileştirilmesi ve çalışma koşullarına dikkat çekmek amacıyla bir konser düzenledi. 1 saat süren konser ayakta alkışlandı.

Antalya’da senfoni orkestraları, opera ve bale sanatçıları misafir sanatçılar adı altında yıllardır sözleşmeli olarak görev yaptıklarını belirten yaklaşık 50 sanatçı, çalışma koşullarına dikkat çekmek amacıyla Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür Salonu’nda ‘Söz Sahnede’ isimli ücretsiz bir konser verdi.

Mozart’tan eserlerin seslendirildiği konser de özellikle, ‘Katibim’ ve Anadolu türkülerinden oluşan eserler büyük beğeni topladı. Konser sonunda izleyiciler, sanatçıları ayakta alkışladı.

12 yıldır sözleşmeli olarak görev yapan opera sanatçısı Emre Aytekin, Sözleşmeli Sahne Emekçileri Derneği’nin katkısıyla bir konser verdiklerini söyledi.

Derneğin Ankara’da kurulduğunu fakat bütün Türkiye’deki sanat kurumlarında sözleşmeli olarak çalışan sanatçıların sesi olduğunu belirterek, “Bugün kendimizi en iyi ifade edebileceğimiz yerde sahnedeydik. Kadro hakkından binlerce kişi yararlanırken, bizler hep bu kanunların dışında tutularak kadroya alınmadık. 15 yıldır sözleşmeli çalışan arkadaşlarımız var. Bizimde bu yasadan faydalanma vaktimiz geldi de geçiyor. Bunu fark ettirebilmek için de sahnede bir konser verdik. Dikkat çekmek amacıyla yapılan bir konserdi. Bizde varız. Bizde kamu hizmeti veriyoruz. Bütün kamu çalışanları kadroya alınırken, yıllardır çalışan bizler kadroya alınmadık. Bizde Torba Yasadaki 18. maddesi biz misafir sanatçılarla ilgilidir. Şartlarımızın iyileştirilmesi adına bu yasanın onaylanmasını istiyor. Bizde bu yasadan faydalanmak istiyoruz” diye konuştu.

6 yıldır sözleşmeli olarak görev yapan opera sanatçısı Ezgi Bağlar Gülenç ise ‘Söz Sahnede’ konserinin, sonfoni, opera ve devlet tiyatrosu olmak üzere katkı veren diğer misafir sanatçıların desteğiyle hazırlandığını söyledi.

Antalya’da sanat kurumlarında çalışan her bölümden sanatçının etkinliğe destek verdiğinin altını çizen Gülenç, “Umarım sesimiz durulmuştur. Bize yakışan şekilde kendimizi ifade etmeye çalıştık. Umarım artık en kısa zamanda bizimle ilgili gerekli adımlar atılır. Şartlarımız düzelir. Buna dikkat çekmek acıyla da böyle bir konser düzenledik” dedi.

Güncelleme Tarihi: 24 Şubat 2014, 09:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0