Kınaş: Dershanelere PKK da saldırdı

Kayseri Genç Sanayici ve İşadamları Derneği (GESİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Kınaş ve yönetim kurulu üyeleri, dershanelerin kapatılmasına yönelik yasa taslağına tepki gösterdi.

Kınaş: Dershanelere PKK da saldırdı
banner98
Kayseri Genç Sanayici ve İşadamları Derneği (GESİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Kınaş ve yönetim kurulu üyeleri, dershanelerin kapatılmasına yönelik yasa taslağına tepki gösterdi. Hamdi Kınaş, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde şimdiye kadar PKK'nın hedefi olan dershanelerin kapatılmak istenmesini anlamakta zorlandıklarını ifade etti.

Hilton Otel'de gerçekleştirilen basın toplantısına çok sayıda gazeteci katıldı. Hamdi Kınaş, dershanelerin kapatılmasıyla anayasal hak olan teşebbüs hürriyetinin engellenemeyeceğini aktararak şunları söyledi: "Teşebbüs hürriyeti anayasamızın 48. maddesiyle teminat altına alınmıştır. Eğer bu tasarı onaylanırsa hukuk devleti ilkesi ağır yara alacaktır. Özel teşebbüsün kapatılması ancak demokratik olmayan ülkelerde görülmektedir. 4 bin civarındaki dershane yatırımcısının yatırımlarının atıl kalması ile ortaya çıkan zararı kim karşılayacaktır? 500 bine yakın öğretmenin atama beklerken bunun yanına işsiz kalacak 100 bin öğretmen ve personelin eklenmesi nasıl izah edilebilir?”

OLAN ORTA DİREĞE OLACAK

Dershaneler kapatılınca özel okula gidemeyen çocukların eğitim takviyelerini nereden alacaklarını soran GESİAD Başkanı Hamdi Kınaş, “İmkanı olup da özel ders alanlarla maddi durumu yetersiz olanların arasındaki fırsat eşitliği bozulmuş olacaktır.” dedi. Kınaş, şunları söyledi; “Liselerde 100 öğrenciden 45’i sigara, 32’si alkol, 9’u uyuşturucu kullanıyor. Çocukların kötü alışkanlıklar edinmesi dershanelerin kapatılmasıyla ortadan kalkacak mıdır? Bakanlığın yapması gereken, eğitim reformu yaparak dershaneleri alan ihtiyacı ortadan kalkmasını sağlamaktır.”

EĞİTİMDE İSTİKRAR YOK

Ülkede siyasi ve ekonomik istikrarın oluştuğunu ama eğitimde istikrarın olmadığını açıklayan Kınaş, “11 yılda Milli Eğitim'de 5 bakan değişti. Eğitim sistemi yap boz tahtasına dönüştü. Eğitim sisteminin verimli ve düzenli olması için konunun aktörleriyle istişare edilmesi gerekir. 74 milyonu ilgilendiren bir meselenin birkaç kişinin inisiyatifine bırakılmaması gerekmektedir.” diye konuştu.

PKK SALDIRIYOR

Kapatılmak istenen dershanelerin PKK terör örgütünün de hedefinde olduğuna işaret eden Hamdi Kınaş, şöyle devam etti: “PKK terör örgütlerinin bu eğitim yuvalarına saldırması bu kurumların vatan ve millet için ne kadar önemli bir hizmet yaptıklarının göstergesi değil midir? Özellikle Doğu ve Güneydoğu’da faaliyet gösteren okuma salonları ve etüt merkezleri, gençlerin dağa çıkmasını engel olduğunun bilinmesine rağmen neden kapatılıyor? Anadolu’daki bu eğitim yuvaları kapatılarak PKK’nın amacına yardımcı olup ekmeğine yağ sürmüş olmuyor muyuz? İş adamlarının desteği ile ücretsiz eğitim veren bu okuma salonları ve etüt merkezleri, devlete hiç yük olmadan faydalı hizmetler yapmasına rağmen neden kapatıyorlar? Ülkemizin ve milletimizin geleceği düşünülmesi gerekirken, başkalarının geleceği ve başka şeyler mi düşünülüyor?”
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0