"Dershanelerin kapatılmak istenmesi tamamen siyasi"

MHP Giresun İl Başkanı Orhan Erzurum, dershanelerin kapatılmak istenmesindeki maksadın eğitimle uzaktan yakından alakası olmadığını, tamamen siyasi olduğunu savundu.

banner98
MHP Giresun İl Başkanı Orhan Erzurum, dershanelerin kapatılmak istenmesindeki maksadın eğitimle uzaktan yakından alakası olmadığını, tamamen siyasi olduğunu savundu.

Erzurum, yaptığı açıklamada "Dershanelerin kapatılması durumunda, farklı sistemlerin ortaya çıkması muhtemeldir. Bu ülkenin çocukları ile, eğitim sistemleri ile oynanmasın. AK Parti'nin 11 yıllık iktidarında en büyük tahribatı eğitimde yapmıştır. beş tane bakan değişti. Her gelen bakanda ayrı eğitim sistemleri uygulandı. Burada bir samimiyetsizlik görüyorum. Eğitimim bu kadar sorun varken onlara çözüm üretme yerine dershaneleri gündeme almasını samimiyetsizlik olarak görüyorum." dedi.

"DERSHANELERİN KAPATILMASI TERÖR ÖRGÜTÜNE YAKIT SAĞLAMAK ANLAMINA GELİR"

'Kapatacağız' sözünü bir yerlere mesaj gönderme olarak algıladığını belirten Erzurum, oysa eğitimin sorununu çözmek istiyorsanız dershaneleri ortaya çıkaran sebeplere bakmak gerektiğine değindi. Problemin uzlaşı içinde çözülmesi gerektiğini söyleyen Erzurum, asıp kesmekle, bunları ortadan kaldıracağım demekle bu sorunun çözülmeyip, bilakis ilerleyen günlerde daha da büyüyeceğine işaret etti. Erzurum, şöyle devam etti: "Esas kafaları karıştıran dershanelerin kapatılma konusunun, neden bu kadar gizli yürütüldüğüdür. Milli şef dönemlerine benzer uygulamalar yapıyor iktidar. Dershaneleri niye kapatacağını bilmeyen bir parti grubu var. Bu durum demokrasi ile ilgili ne kadar samimi olduklarını da gösteriyor. Bize göre dershanelerin kapatılması konusu Başbakan Erdoğan’ın özel bir gündemidir. Dershanelerin kapatılması terör örgütlerine yakıt sağlamak anlamına gelir. Oslo görüşmelerinde pazarlığın bir neticesi olduğu söyleniyor. Doğu ve Güneydoğu'daki zeki, çalışkan ve gelecek vaadeden çocukların terör örgütünün kontrolünde olması amaçlanıyor. Konunun tartışılmasına bile tahammül edilemiyor."
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0