KOBİAD’TAN İFTAR PROGRAMI

İftar programında konuşan KOBİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ferhat Murat, ‘milli değerler küresel fikirler’ sloganıyla yola çıkan KOBİAD üyelerinin köklerini asla unutmayan ama geleceğe de farklı bir vizyonla bakan yeni neslin iş adamları olduğunu söyledi.

KOBİAD’TAN İFTAR PROGRAMI
banner98

Bursa İş Dünyası’nın en yeni temsilcilerinden Küçük ve Orta Büyüklükteki İhracatçı İş Adamları Derneği’nin  (KOBİAD) düzenlediği iftar yemeğinde iş dünyası temsilcileri biraraya geldi. Derneğin büyük ölçekli ilk organizasyonuna işadamları yoğun ilgi gösterdi. İftar yemeğinde AK Parti Bursa 1. Bölge Milletvekili Adayı Ahmet Kılıç, Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Aka ve çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi hazır bulundu. Fransa’da Kuran-ı Kerim ile ilgili yayınlanan mesnetsiz bildiri ve Filistin’de yaşanan İsrail tarafından yapılan insanlık dışı katliam nedeniyle Ramazan ayına buruk bir şekilde başlandığına işaret eden KOBİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ferhat Murat, “Aslında bu yapılanlar bizlere önemli mesajlar veriyor. İri olmalıyız, diri olmalıyız, bizi birbirimize düşürmek isteyen kuvvetlerin karşısında durarak,  gücümüz nispetinde bu yolda mücadele etmeliyiz” dedi.

 

KOBİAD’ın 2017 yılının ikinci yarısında ‘Bismillah’ diyerek yola çıktığını hatırlatan Ferhat Murat, “Bizler; Bakkal Mehmet Amcanın, memur İsmail Bey'in, manifaturacı Cevdet Dayının, demirci Ali Abi'nin, kalıpçı Hasan Ustanın çocuklarıyız. Bizler; çocukluğunda su satan, pazarcılık, tezgahtarlık, muavinlik yapan, bu ülkenin okullarında okuyup birer müteşebbis olarak Yaradanın lutfu ile "veren el" konumuna gelen insanlarız. Bizler köklerini asla unutmayan ama geleceğe de farklı bir vizyonla bakan yeni neslin iş adamlarıyız” diye konuştu. ‘Global köy’ olarak kabul edilen dünyaya açılırken, kendi köylerindeki, kendi mahallelerindeki değerleri unutmayan iş adamlarının KOBİAD’ta bir araya geldiğine dikkati çeken Murat, “İki elin sesinin olduğunu bilen ama, onlarca el ile gür bir ses çıkarmayı hedefleyen iş adamlarıyız. Dinin güzel ahlak olduğu ilkesi ile hareket eden, tek vatan, tek bayrak, tek devlet, tek millet olarak dünyaya ahlaklı ve dürüst  ticareti yayan ‘Ahilerin’ torunları olan iş adamlarıyız” şeklinde konuştu.

BU VATANA BORCUMUZ VAR

İletişim ve ulaşımın son derece kolaylaştığı şartlarda sadece iç pazara mal satmak yerine ihracatın kurallarını iyi öğrenerek ve doğru adımlarla sağlam bir şekilde büyümeyi hedeflediklerini kaydeden Ferhat Murat, “Bizler; bu vatandan emdiği imkanlar ile büyüdüğü için bu vatana borçlu olduğunun bilincinde olan iş adamlarıyız” şeklinde konuştu.

Dünyanın farklı köşesindeki bir kelebeğin kanat çırpmasının dünyanın diğer tarafında fırtınalara sebep olduğuna vurgu yapan Ferhat Murat, “Bu zaman ve zeminde ticaret yapmanın zorluğu hepimizce bilinmekte ve yaşanmaktadır. Özellikle kolonyal zihniyetin, küllerinden yeniden doğan coğrafyalara ‘ayar vermek’ için olmadık sebeplerle baskılar kurduğu da üzülerek söylemeliz ki sabittir. Bu şartlarda ticaret ve özellikle dış ticaret yapmak bireysel bazda bir çok zorluğu beraberinde getirmektedir. KOBİAD da bu zorluğu yaşayan veya bu düşünce ile hinterlandını genişletmeye cesaret edemeyen "Küçük ve orta ölçekli" işletmeleri desteklemek amacıyla kurulmuştur” ifadelerini kullandı.

ERKEN SEÇİM DOĞRU KARAR

KOBİAD’ın, yaşça küçük ama dünyanın çeşitli coğrafyalarına adım atmış ve oralarda ticari zemini etüd etmiş bir aktör olarak deneyimli bir iş adamları derneği olduğunu belirten Başkan Murat, derneğin bünyesindeki üyelerine, ihracat, finans, hukuk, lojistik ve network ayaklarında destek sağladığını ve operasyonel anlamda çözüm ürettiğini kaydetti. Alınan erken seçim kararının iş dünyası açısından son derece doğru bir karar olduğunu düşündüklerini ifade eden Murat, “Çünkü iş dünyası istikrar, huzur ve güven ortamına sürekli ihtiyaç duyar. Ancak bu koşullarda önünü görebilir ve yatırımlarını verimli ve sürekli bir şekilde yönlendirebilir. İstikrar da ancak ve ancak güçlü bir siyasi irade, güçlü bir iktidarla mümkündür. Dolayısıyla, Türkiye’nin hâlihazırda yaşadığı istikrar ve güvenortamını sürdürülebilir kılınması ve 16 Nisan Referandumu’nda halktan onay alan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin bir an evvel uygulamaya konulması, ülkemizin önüne koyduğu hedeflere kararlılıkla ve daha hızlı adımlarla yürüyebilmesi noktasında çok büyük  bir önem arz etmektedir. Bu vesileyle, erken seçim kararının ve seçim sonuçlarının ülkemiz için hayırlara olmasını temenni ediyorum” diyerek sözlerini noktaladı.

REFORMLARA DEVAM

KOBİAD’ın çalışmalarını kurulduğu günden bu yana yakından takip ettiğini ifade eden AK Parti Bursa 1’inci Bölge Milletvekili Adayı Ahmet Kılıç, “Ferhat Başkanımıza ve KOBİAD Yönetim Kurulu’na yaptığı çalışmalardan dolayı çok teşekkür ediyorum. Ekonomi alanında yapılan bu birliktelikler ülke ekonomisine ve insanına önemli katkılar sağlyacaktır” diye konuştu. AK Parti iktidarında ekonomi alanında önemli reformların gerçekleştirildiğini hatırlatan Kılıç, 24 Haziran sonrasında da yine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde AK Parti iktidarı ile Türkiye’nin yüzünü güldürmeye devam edeceklerini dile getirdi.

Program, protokol üyelerinin iftar organziasyonuna katkı sağlayan KOBİAD üyesi sponsor firmalara plaket vermesi ile sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 10 Haziran 2018, 00:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0