K.Erciyesspor 1 - 1 Bursaspor

Süper Lig’de iddiası kalmayan Bursaspor, eksik kadrosuyla adeta onur mücadelesi verdiği maçta seyir zevki mükemmel bir maç çıkardı.

K.Erciyesspor 1 - 1 Bursaspor
banner98
 Ligde hiçbir iddiası kalmayan Bursaspor, düşmeme mücadelesi veren Kayseri Erciyes karşısında yedeklerden kurulu bir kadro olmasına karşın mücadeleden 1-1’lik beraberlikle ayrıldı. Kayseri Erciyes bu skora karşın, Elazığspor’un Beşiktaş’a 1-0 mağlup olmasıyla ligde kalmayı garantiledi. Karşılaşma orta saha mücadelesi şeklinde başlarken, ilk dakikalarda her iki takım da pozisyona girmekte zorlandı. 17. dakikada Belluschi korneri kullanırken Ozan Tufan kale sahası içinde topu ağlara gönderdi fakat hakem elle oynama gerekçesiyle golü vermedi. 21’de ise Fernandao ve Şener’in vuruşlarını kaleci Gökhan mükemmel iki hamleyle çıkardı. 25’ten sonra ise Kayseri Erciyes etkili gelmeye başladı. Traore’nin ilk vuruşunu Ethem, ikincisini de Harun Tekin engelledi.

GOLLER KARŞILIKLI

33’te bu sefer Şener’in vuruşunu kaleci Gökhan kurtarırken, dönen topu tamamlamak isteyen Sestak meşin yuvarlağı üstten auta attı. Ev sahibi takım 45’te öne geçti. Yiğit Gökoğlan’ın ortasına bekletmeden vuran Edinho skoru 1-0’a getirdi. İlk yarı da bu skorla sona erdi. Mücadelenin ikinci yarısı da hızlı başlarken, önce Erciyes Mandjeck ile sonra da Bursaspor İbrahim ile gole yaklaştı. 64’te Edinho’nun vuruşu direkten dönerken, 71.dakikada Yeşil Beyazlılar Sercan ve Sestak ile gole yaklaştı ancak her iki oyuncu da topa dokunamadı. 89’da Yeşil Beyazlılar Kadir Has Stadı’na adeta soğuk bir duş aldırdı. Şener'in sağ kanattan ortasında arka direğe koşu yapan Ozan İpek kafayla topu ağlara gönderdi. Karşılaşma 1-1 sona ererken, mücadele sonrası ligde kalmayı garantileyen Hikmet Karaman ve öğrencileri büyük bir sevinç yaşadı.  

Yine hakem hatası

Karşılaşmanın 17.dakikasında Bursaspor ağları havalandırırken, hakem Mustafa Kamil Abitoğlu elle oynama gerekçesiyle golü vermedi. Pozisyonda Ozan Tufan’ın elle hiçbir müdahalesinin bulunmadığı, golü diziyle attığı gözlendi.

Buz’dan zorunlu revizyon

Bursaspor Teknik Direktörü İrfan Buz sakat ve cezalı futbolcuların çokluğu nedeniyle kadro kurmakta zorlandı. Genç teknik adam Oğuz Han Aynaoğlu’nu sol açıkta görevlendirirken, Ozan Tufan yeni solbekte forma giydi. İbrahim’le birlikte Ethem stoperleri oluşturdu. Taşkın ilk kez bir resmi maçta ilk 11’de Yeşil Beyazlı formayla sahada yer aldı.

Sestak ve Belluschi sezonu kapadı

Bursaspor’un Arjantinli orta saha oyuncusu Fernando Belluschi 62.dakikada, 73’te de Stanislav Sestak gördüğü sarı kartla cezalı duruma düştü. Belluschi ve son haftada oynanacak Gaziantepspor mücadelesinde forma giyemeyecek.

Markaj’ı kaçırmayın

Bursaspor’un Kayseri Erciyesspor karşısında aldığı beraberlik ve kongre süreci saat 20.30’de başlayacak Markaj programında masaya yatırılacak. Sönmez Medya Spor Müdürü Süha Gürsoy’un sunacağı programda Ahmet Suphi Evke, Adem Vural, Erkan Öncel ve Levent Batur analizleriyle programa renk katacak.

2 yıl 3 ay sonra İpeksi dokunuş

Bursaspor’da sezon başında sakatlanan Ozan İpek 1 Şubat 2012’den sonra ilk kez ağları havalandırdı. Ozan, 2011-2012 sezonunda Trabzonspor’un Bursaspor’u 2-1 mağlup ettiği maçta takımının tek golünü kaydetmişti. 2012-2013 sezonunu golsüz kapatan Ozan, bu sezon başında da sakatlanmış ve uzun süre forma giyememişti.  

Güncelleme Tarihi: 12 Mayıs 2014, 13:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0