Karaman: ‘Bursa, Kalite Şehridir’

Bursa-Kalite Birliği(KALBİR)Derneği Başkan Vekili Mustafa Karaman, ‘Milli Ses Ver’ projesi kapsamında genç katılımcılara kalitenin, yerli üretimin ve milli belgelendirmenin önemini anlattı.

Karaman: ‘Bursa, Kalite Şehridir’
banner98

Dikkaldırım Ülkü Ocakları’nın organizasyonunda gerçekleşen program, Ördekli Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Çoğunluğu genç katılımcılardan oluşan konferansta Ülkü Ocaklı gençler Mustafa Karaman’ı ilgiyle ve dikkatle dinledi.

Mustafa Karaman, “Savunma sanayinde gösterilen başarı, tüm sektörlere örnek olmalı, kaliteli, TSE belgeli, yerli, milli ürünleri kendi markamızla üretmeli, milli ses vermeliyiz. Birilerinin güdümünde değil, kendi gücümüzle üretim yapma güdüsünü harekete geçirmeliyiz. Başkalarının hazırladığı standartlara uymak yerine, hazırlanmasında emeğimiz olan standartlara göre üretim yapmalıyız. Konulan kurallara uymak değil marifet, kuralı belirleyen tarafta artık olmalıyız. Kısaca, taşeronluk yapmak yerine, kendi yerli ve milli ürünlerimizi üretmeliyiz” diye konuştu.

‘BURSA ÖRNEK BİR ŞEHİRDİR’

Konuşmasında Bursa'da tüketici bilincinin üst seviyede olduğuna dikkat çeken Mustafa Karaman, “Daha yaşanır bir Bursa, daha gelişmiş bir ülke ve dünyaya entegre bir Türkiye için daha da çok çalışmamız gerekiyor. Bursa, tüketici bilinci yönüyle de örnek bir şehirdir. Ülke genelinde hakem heyetlerine ve tüketici derneklerine yapılan başvuru sayısı ve çözüm seviyesi dikkate alındığında görülmektedir ki, Bursa'da tüketici bilinci üst seviyede bir şehirdir. TSE belgeli ürünlerin talep edilmesi oranı da Bursa'da fazladır” dedi.

Mustafa Karaman, “Daha güzel, daha kaliteli ve yaşam kalitesi yüksek bir Bursa için herkesi kaliteye davet ediyoruz. Bursa’nın tarihi misyonu ve günümüzdeki sanayi yapılanması, sanayi ürünleri, tüketici bilinci, kalite algısı yönüyle geldiği nokta itibariyle kalite şehri olduğunu vurguluyoruz” diye konuştu.

Aynı zamanda Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Bursa Bölge Koordinatörlüğünde Başaraştırmacı olarak görev yapan Mustafa Karaman, milli bir kuruluş olan TSE’nin, kalitenin ülkemizdeki en önemli adresi olduğunu söyledi. Mustafa Karaman konuşmasını, gençlere umutlu, mutlu ve kaliteli günler dileyerek sona erdirdi.

Program sonunda katılımcılara günün anısına özel Türk bayrağı takdim edildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0