Tahliyesi Şova Döndü!

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, 'ihalede usulsüzlük, zimmet ve irtikap' suçlarını işlediği iddiasıyla yargılanan Edremit Belediye Başkanı Tuncay Kılıç, mahkemenin tahliye kararının ardından.coşkuyla karşılandı.

Tahliyesi Şova Döndü!
banner98
Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, 'ihalede usulsüzlük, zimmet ve irtikap' suçlarını işlediği iddiasıyla yargılanan Edremit Belediye Başkanı Tuncay Kılıç, mahkemenin tahliye kararının ardından tutuklu bulunduğu Kepsut L Tipi Kapalı İnfaz Kurumu'ndan tahliye edildi. Tahliye sonrası ilçeye araç konvoyuyla giren Kılıç’ı sevenleri meşalelerle karşıladı.

Burhaniye 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dün başlayan duruşma sonrasında cumhuriyet savcısı tutuklu sanık Başkan Tuncay Kılıç ve 16 müşteki ile 25 tanığın dinlenilmesinin ardından esas hakkındaki görüşünü açıkladı. Savcı, Kılıç'ın tahliyesini talep etti. Bunun üzerine 11 saat süren duruşmaya ara veren mahkeme heyeti, tahliye kararını açıkladı.

Burhaniye Adalet Sarayı önünde bekleyen Kılıç'ın yakınları ve belediye çalışanları araç konvoyuyla cezaevinin bulunduğu Kepsut ilçesine gitti. Kılıç, cezaevi önünde yakınları, Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok ve beraberindeki partililer ile vatandaşlar tarafından kurban kesilerek karşılandı.

Cezaevinden araç konvoyu ile çıkan Başkan Tuncay Kılıç, Edremit girişinde sevenleri tarafından meşalelerle karşılandı. Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok ve Edremit Belediye Başkanı Tuncay Kılıç, sevgi gösterisinde bulunan kalabalığa hitaben birer konuşma yaptı.

Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok, konuşmasında, "Türkiye’de devletin birçok kurumu siyasallaşmış olsa da yargı içerisinde adaletine inandığımız vatan evlatlarının varlığının bizleri bu akşam ziyadesinde memnun etmiştir. Nerede ise bir yıl sonra seçildiğin Edremit halkı tarafından seçilenlerin yine yediden yetmişe çoluk çocuk bayram havası içerisinde, kendi seçtikleri başkanlarını karşılayan Edremit halkına gönülden teşekkür ediyorum kendilerini kutluyorum. İnşallah bu ve buna benzer olaylar yaşanmaz. Her şeye rağmen her yeri siyasallaştıran AKP’ye rağmen yargıya güvenmek istiyoruz. Yargı içerisinde gerçekten anasının ak sütünü helalden yaşayan adaleti tescil etmeye çalışan yargı mensuplarının olduğuna inanıyoruz. Geç de olsa bu akşam, adaletin tecelli etmesinden duyduğumuz memnuniyeti ifade etmek istiyorum” dedi.

11 ay Kepsut cezaevinde tutuklu kalan Edremit Belediye Başkanı Tuncay Kılıç ise, "Ben çocukluğumdan beri gençlik yıllarından beri hukuk devletini savunan bir insanım. Allahıma şükürler olsun lehime bir karar verdiği için değil. Hukuk adaletini tecelli ettirdiği için, Burhaniye 2. Ağır ceza mahkemesi ve Burhaniye 1. Ağır ceza mahkemesi başkanlarına ve heyetlerine huzurlarında teşekkür ediyorum. Gerçekten hukukçu insanlar hukuka saygılı insanlar, biz de kendilerine buradan saygılarımı gönderiyoruz. Şu yapılmak istendi. Sizlerin iradesiyle Edremit'i yönetmek için seçilen bizleri daha doğrusu beni, sandıktan seçilmiş olarak bir belediye başkanı olarak, sizlerin iradesine saygısızlık yapıldı. Cezaevine atıldım. 11 ay, bir ay daha geçseydi 12 ay olacaktı. Allah’a şükürler olsun, adalet tecelli etti tekrar buradayım. İnsanlar yüz sene yaşar da hapishaneyi görmeden gider. Allah bize onu da gösterdi şükürler olsun. Sizlerin sevgisi bana güvenden kaynaklanıyor. Ben de sizleri seviyorum. Sizlere güveniyorum. Ondan iki sefer Edremit’e aday oldum. Netice itibarıyla güven olmadan sevgi olmuyor. Aramızda güven duygusu var, sevgi var. Bu sevgiyi kimse bozamayacak" diye konuştu.

Konuşmaların ardından kurbanlar kesildi. Kılıç’ın tutukluluk sürecince saçlarını ve sakallarını uzatan eski futbol hakemlerinden Zeynel Abidin Gökçe, sakallarını başkan Kılıç’a kestirdi.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0