Spor engel tanımıyor

Sosyal Destekleme Programı (SODES) kapsamında Muş Sevgi Engelliler Derneği tarafından yürütülecek olan ‘Spor Engel Tanımaz’ projesi başlıyor. Proje öncesi Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali Kartal’ı ziyaret eden Dernek Yöneticisi...

Spor engel tanımıyor
banner98
Sosyal Destekleme Programı (SODES) kapsamında Muş Sevgi Engelliler Derneği tarafından yürütülecek olan ‘Spor Engel Tanımaz’ projesi başlıyor. Proje öncesi Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali Kartal’ı ziyaret eden Dernek Yöneticisi Turgut Korkmaz, destek veren herkese teşekkür etti.

Muş Valiliği Koordinasyonu'nda Sosyal Destekleme Programı (SODES) kapsamında Muş Sevgi Engelliler Derneği tarafından yürütülecek olan ‘Spor Engel Tanımaz’ projesi çalışmaları şimdiden başladı. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile ortaklaşa uygulanacak olan proje öncesi çeşitli görüşmelerde bulunan Muş Sevgi Engelliler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Korkmaz ve Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Yıldırım, hayallerini SODES projesi ile gerçekleştireceklerini belirtti.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali Kartal’ı makamında ziyaret eden Sevgi Engelliler Derneği Yöneticileri SODES projesinde destek veren herkese teşekkür ettiklerini ifade ettiler. Projelerinin en büyük amaçlarından birinin Milli Takımlara sporcu göndermek olduğunu kaydeden Sevgi Engelliler Derneği Başkanı Turgut Korkmaz, şunları söyledi: "Muş Sevgi Engelliler Derneği olarak daha önce sportif faaliyetlerde bulunmak amacıyla çeşitli faaliyetlerde bulunduk. Ancak birçok projemizi ve çalışmamızı maddi durumun yetersizliğinden dolayı hayata geçiremedik. Tekerlekli Sandalye Basketbol 2. Liginde mücadele ettik ve birçok karşılaşmaya maddi durumun yetersiz olmasından dolayı gidemedik. Her seferinde insanları rahatsız etmek ve bir şeyler talep etmeyi doğru bulmuyorum. Bu yüzden Kalkınma Bakanlığı’nın milli bütçemizden finanse ettiği Sosyal Destekleme Programı (SODES)’na proje hazırladık. Projemizin uygun görülmesi bizi gerçekten çok sevindirdi. Biz engelliler olarak birçok projeyi hayata geçirme adına uğraşlar veriyoruz ama destek bulamayınca yıkılıyoruz. Bu SODES sayesinde hayallerimizin gerçek olacağına da inandık. Bu projemiz ile birlikte engeliler masa tenisi ve engelliler badminton takımları oluşturulacak ve başarılı olacak olan kardeşlerimizi inşallah Milli Takımlara göndereceğiz. Başarılı kardeşlerimizin Milli Takımda hem ülkemizi hem de ilimizi en iyi şekilde temsil ederler."

"DESTEK VERENLERE TEŞEKKÜR EDİYORUZ"

Gerek SODES gerekse fiziki ve maddi desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür eden Dernek Başkanı Korkmaz, “öncelikle Muş Valiliğimize, İl Proje Koordinatörü Bülent Solmaz, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali Kartal, SODES birimine ve desteğini esirgemeyen herkese çok teşekkür ediyoruz. Bunun yanı sıra neler yapabiliriz diye Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali Kartal Beyle fikir alış verişinde bulunduk. Biz kendimize güveniyoruz. Devletimizin sunduğu tüm imkanlardan faydalanmak istiyoruz. Bu bizim en doğal hakkımızdır. Biz engelli ve hiçbir iş yapamaz mantığına karşıyız. Biz bedenen engelli olabiliriz ama beyin olarak engelli değiliz. İl Müdürümüz spor ve sporcu için gereken her türlü gayreti sarf ediyor ve bizde bu cesaretle sportif alanlara gitmek istiyoruz." dedi.

KARTAL: HER TÜRLÜ FEDAKARLIĞA HAZIRIZ

Muş Sevgi Engelliler Derneği’nin daha öncede kendisini ziyaret eden Sevgi Engelliler Derneği’nin projelerle geldiğini farklı spor branşları için taleplerde bulunduğunu ifade eden Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali Kartal, imkanların el verdiği kadarıyla herkese yardımcı olmak istediklerini söyledi. Engellilerin sporda ciddi anlamda başarılar elde ettiğini açıklayan Kartal, yaptığı açıklamada ise “Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz ile Sevgi Engelliler Derneği’nin ortak uygulayacağız ‘Spor Engel Tanımaz’ SODES projesi ile inşallah güzel çalışmalar yapacağız. İlimizde spor ve sportif faaliyetlerin artması ve zenginleştirilmesi için ciddi anlamda çalışmalar yapıyoruz. Bunu yapmak zorundayız. Bu bağlamda çeşitli projeler üretiyoruz. Bütün tesislerimiz halkımızın emrinde ve onları bekliyor. Herkes gelip faydalanmalı ve sağlıklı bir yaşam için spor yapmalıdır. Engelliler derneğimizle bir istişare toplantısı yaptık. Herkesimi bekliyoruz. Bir birimizle fikir alış verişinde bulunmalıyız. Hep beraber güzel düşüncelerle yarınlara daha güvenle ve sağlıklı bir şekilde bakmalıyız.” diye konuştu.

Sevgi Engelliler Derneği ile birlikte yürütecekleri proje ile engelli gençlere ulaşılacağını ve dernek yöneticilerinin göstermiş olduğu duyarlılıktan dolayı teşekkür etti.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0