banner102

Kamu Özel Diş Hizmet Satın Almalı!

Samsun Diş Hekimleri Odası Başkanı Abdullah İlker, kamunun diş muayenehanelerinden hizmet satın alması gerektiğini söyledi.

Kamu Özel Diş Hizmet Satın Almalı!
Samsun Diş Hekimleri Odası Başkanı Abdullah İlker, kamunun diş muayenehanelerinden hizmet satın alması gerektiğini söyledi.

Samsun Diş Hekimleri Odası Başkanı Abdullah İlker, toplumun yüzde 80’inde ağız ve diş hastalıkları olduğunu belirterek, “ Eskiden verem, tifo, sıtma ve bebek ölümleri ile mücadele edilerek bu hastalıklar önlendi. Ağız ve diş sağlığı hizmetlerinde kampanya yapılarak ağız ve diş hastalıkları yüzde 50’ye indirilebilir. Ağız sağlığı hizmetleri kamu ile veriliyor, vatandaş dişle alakalı serbest muayenehaneye gidemiyor. Dişle alakalı bir ayrımcılık var. Kamu hastaneleri ağır yük altında yarışa giriyor. Burada yapılan yoğun işlemlerden dolayı tedavi hizmetlerinin kalitesi istenilen düzeyde değil.“dedi.

Hekim seçme özgürlüğü adı altında vatandaşa diş hekimi tercihi tanınması gerektiğini söyleyen Başkanı İlker, ”Diş sağlığı hizmetlerinin verildiği muayenehanelerin sistem içerisine dahil edilmesi lazım. Kamuda bugün tüm Avrupa ülkelerinde olduğu gibi koruyucu ağız diş sağlığı hizmetine öncelik verilmeli. 5-15 yaş çocuklar ele alınarak diş tedavileri takip edilerek yapılmalıdır. Bunu yaparsak sağlıklı bir nesil yetişecektir." diye konuştu.

Sağlık hizmetlerine ulaşımın günümüzde kolaylaştığına dikkati çeken Abdullah İlker, “Ancak hastalıkların önü alınamadı. Eskiden bu kadar hastane yoktu, bu kadar hastalıklarda yoktu. Tüm özel hastaneler poliklinikler tıklım tıklım. Ölümcül hastalıklar artmaktadır. Hastalıkları önleyici tedbirler hayata geçirilmelidir." şeklinde konuştu.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0