banner102

Adana Zehir Solumaya Başladı!

Adana, anız yanmaları nedeniyle duman altında kaldı. Şehir gri bulutların esaretine girerken, vatandaşlar zehir solumaya başladı.

Adana Zehir Solumaya Başladı!
Adana, anız yanmaları nedeniyle duman altında kaldı. Şehir gri bulutların esaretine girerken, vatandaşlar zehir solumaya başladı.

Mısır hasadının başladığı Çukurova’da yasak olmasına rağmen anız yangınlarının önüne geçilemiyor. Yakılan anızlar nedeniyle Çukurova’nın en büyük şehri Adana duman altında kalırken, vatandaşlar zehir solumaya başladı. Gündüz sıcak hava nedeniyle pencerelerini açamayan vatandaşlar, gece ise kirli hava nedeniyle pencere açmaktan çekinir oldu. Şehir merkezindeki vatandaşlar, bir türlü anız yangınlarının önüne geçilememesinden şikayetçi olurken, temiz hava soluyamamaktan yakındı. Ceyhan dolaylarında ise anız yangınları nedeniyle görüş mesafesi yer yer 100 metreye kadar düştü.

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, orman yangınlarına neden olan kişilere yasalar nezdinde bedelini ödeteceklerini söylemişti. Yangına neden olanların verdiği zararı son kuruşuna kadar tazmin edeceklerine dikkat çeken Vali Coş, "Bunu açık bir şekilde ifade ediyorum. Bu konuda devlet olarak fevkalade kararlı olduğumuzu çünkü milletin hakkını korumakla mükellef olduğumuzu bu ormanların herkesin hatta gelecek kuşaklarımıza emanet olduğunu, bunları en iyi şekilde korumanın önemli bir vecibe olduğunu biliyoruz. Bu vecibemizi önemli görevimize hepimizin sahip çıkması gerekiyor. Bu aynı zamanda bir vatandaşlık görevi dolayısıyla bütün arkadaşlarımızı, bütün vatandaşlarımızın bu konuda dikkatli olmalarını istiyoruz." ifadelerini kullanmıştı.

ANIZ YAKMAK KANUNEN YASAK

Anız yakmak kanunen yasak. Çevre Yasası'na göre anız yakanlara her dekar için 20 YTL idari para cezası verilirken, anız yakma fiilinin orman ve sulak alanlara bitişik yerler ile meskun mahallerde işlenmesi durumunda ceza 5 kat artırılıyor. Buna göre sulak alanlara 2,5 kilometre, toplu yaşam alanlarına 500 metre ve ormanlık alana 4 kilometre ve daha yakın mesafeden daha yakın bir alanda anız yakanlara ise 5 misli ceza kesiliyor.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0