banner101

VAATLER KARIN DOYURMUYOR

Saadet zincirleri vaatsiz çalışamaz. Gerçekler ne kadar karşılıksız olsa da saadet zincirinin devamı için vaatlerin ardı arkası hiç kesilmemelidir.

İktidarlar da güçlerini korumak için vaat peşinde koşar. Hatta yoksulluğu yaydıklarında da kurtarıcı olarak yine kendilerini ileri sürerler. Hep başka bir dünya ama gerçeklerden kopmuş bir dünya gerekir.

Gerçeğe dönmek isteyenler veya gerçeği söyleyenler bu devirlerde hainleştirilir. Ülkeye umut gerekirken neden ve ne amaçla gerçekliğe dönüş söylensin ki???

Ne dediler mesela...

Yeni bir modelle ekonomik bağımsızlık kazanıyorduk. 19 yıl bunun için hazırlanmışlardı ya...

Şimdi enflasyon onca sırra rağmen yüzde 60›ı geçti. Sır olmayan ve hal fiyatlarına dayanan sebze enflasyonu ise çoktan yüzde 200-250 bandından dolaşıyor.

Fiyatlar arttı çünkü kur, yani TL değer kaybetti.

TL değer kaybedince dış açık azalacak, ülkede dövizden bol bir şey olmayacaktı. Bu sayede enflasyon da düşüş gösterecekti.

Ama o da tutmadı.

Dış açık arttıkça artıyor. Cari açık ise zaten dış açık sorunu olarak sonuçları gözler önüne seriyor.

2018 seçimlerinden az önce “Hele siz bu kardeşinize yetki verin...” diyen Recep Tayyip Erdoğan şimdi de “2023’ten sonra Türkiye bambaşka bir döneme girmiş olacaktır” diyor.

2018’de istediği güçlü yetki yetmemiş olamaz. Çünkü görevden almadığı nerede ise bir tek kendisi kaldı. TÜİK’de ne kadar görev değişimi olduğunu artık takip bile edemiyorum.

Buna rağmen; ülkemiz enflasyonda 2002 yıllarına dönerken; reel verilerde 80 öncesi karanlık dönemi yeniden bize yaşatmış oluyor.

Bugün bir başka alemdeyiz. Bu alemin gerçeklerle işi yok. Gerçek dışı dünyada yaşıyoruz.

Bakın köprüler verilmiş; paralar savrulmuş... olsun.

Hepsi dava uğruna.

Haram da davaya gider; helal de. Mesele dava ise gerisi teferruat değil mi? Bakın artık ekonomik kurtarılışları bile Zekat üzerinden gerçekleştireceğiz. Bundan daha kutsal kuruluş olur mu?

Aslında sormamız gereken tek soru var: Ekonomiyi idare edenler ne yaptıklarını biliyorlar mı?

Bu çok önemli... Çünkü beyanatlar ve gerçekleşmelere bakınca ortada bilinçli bir yönetim maalesef göremiyoruz. Bırakın 1 yılı 1 gün sonrasının dahi ne olacağını bilmeyen bir yönetim süreci yaşıyoruz.

GELECEĞİ GÖRÜLEMEYEN ÜLKE ANLAYIN Kİ KARANLIKTADIR...

Başka söze gerek var mı!!!

20 yıl üzerine gerçek yerine vaat veren bir iktidarla ne yapacağız? Elbette cevabı sizler vereceksiniz. Şimdilik afiyet olsun...

YORUM EKLE
YORUMLAR
İlhan yetkin
İlhan yetkin - 2 yıl Önce

Durum bu kadar net özetlenebilir. Devlet dahil herkes fakirleşti. Ama hiç kimse ben kötüyüm demez. Aklınıza fikrinize sağlık

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0