banner101

YILDIRIM BELEDİYESİ’NDE TOPLU SÖZLEŞME SEVİNCİ

BURSA- Yıldırım Belediyesi ile Tüm Belediye ve Genel Hizmet İşçileri Sendikası (Hizmet-İş) arasında, personelin haklarını iyileştiren ‘Toplu İş Sözleşmesi’ imzalandı.

YILDIRIM BELEDİYESİ’NDE TOPLU SÖZLEŞME SEVİNCİ
 Yıldırım’a hizmet eden çalışanların emeğinin karşılığının verilmesi adına hassas çalışma yürüten Yıldırım Belediyesi ile Tüm Belediye ve Genel Hizmet İşçileri Sendikası (Hizmet-İş) arasında gerçekleşen görüşmeler sonucunda ‘Toplu İş Sözleşmesi’ imzalanarak belediye personelinin mali ve sosyal hakları önemli ölçüde iyileştirildi. Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’nin ev sahipliğinde Planlama ve Kentsel Tasarım Merkezi’nde yapılan toplu iş sözleşmesi imza törenine, Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Yerelsen Genel Sekreteri Mümtaz Uzun, Hizmet-İş Genel Başkan Vekili Hüseyin Öz, Hizmet-İş Bursa Şube Başkanı Mehmet Keskin, belediye bürokratları, sendika temsilcileri ve çalışanlar katıldı. Personelin çalışma sürecinde moral ve motivasyonun yüksek seviyede olması adına mali hakların yanı sıra sosyal hakların da iyileştirilmesi için imzalanan toplu iş sözleşmesi doğrultusunda, 2018-2020 dönemi için yapılan müzakereler sonucunda ilk yıl için yüzde 10,50 oranında yevmiye artışı ile birlikte kıdem zammı tutarlarının yevmiye tutarlarına dahil edilmesi, aynı oranın tüm sosyal haklara yansıtılması, ikinci yıl için ise Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanacak TÜFE oranı kadar yevmiye ve sosyal haklarda artış yapılması sağlandı.

 

‘İKİNCİ AİLEMİZ’

 

Yerel yönetimlerde hedeflere ulaşmak için etkin bir yönetim planı ve bunu uygulayacak kadroların olması gerektiğini vurgulayan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Yerel yönetimlerde tüm hedeflerin yerine getirilebilmesi etkin bir yönetim planıyla olur. Bu da tüm çalışanların çabasıyla mümkün olur. Geride kalan süre sonunda yapılan tüm çalışmalarda mesai arkadaşlarımızın emeği var. Belediyemiz bizim ikinci ailemiz. Belki de zaman zaman kendi ailemizden dahi fazla bir arada olduğumuz yer. İmza törenimizde hayırlı bir amaç için bir araya geldik. Belediyemiz ve çalışanlarımız arasında toplu iş sözleşmesine imza attık. Bizler hep birlikte şehrimize hizmet eden kadrolarız. Belediyecilik, topluma en yakın hizmet birimidir. Dolayısıyla kendimizi en çok sorumlu hissettiğimiz kesim insanımızdır. Hizmetler emek ve iradeyle ortaya çıkar” dedi.

 

‘EKİBİMİZLE GURUR DUYUYORUM’

Belediye olarak özverili çalışan bir ekiple Yıldırım’da hizmet seviyesini yükselttiklerini işaret eden Başkan Edebali, “Yıldırım Belediyesi’nin hizmetlerinin teknik olarak ölçümünü yaptığımızda çok iyi bir noktaya geldiğimizi düşünüyorum. Bu da, etkin yönetim anlayışıyla birlikte yaptığımız işlerin karşılığıdır. Ekibimizle gurur duyuyorum, çalışan arkadaşlarımızla gurur duyuyorum. Sözleşe koşullarına göre arkadaşlarımızın maaşında ilk yıl yüzde 10,50 oranında bir artış sağlanıyor. Kıdem zamlarını da bu yevmiye artışının içine dahil ediyoruz. Sosyal hakların tümünden de istifade edilmesini sağlıyoruz. İkinci yılda da TÜİK verilerine göre TÜFE endeksi neticesinde bu artışlar devam edecek. Sendikamızla yapılan görüşmelerimizde imkanlarımızı seferber ettik. Toplu sözleşmemizin, çalışanlarımıza, ailelerine hayırlar getirmesini Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum” diye konuştu.

BAŞKAN EDEBALİ’YE TEŞEKKÜR

İmzalanan toplu sözleşmede Yıldırım Belediyesi’nin imkanlarını sonuna kadar kullandığını işaret eden Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, “Sayın Belediye Başkanımızın vizyonu, Yıldırım için, ülkemiz için ve emekçi arkadaşlarımızın için düşündüklerini takdirle, teşekkürle yad etmek istiyorum. Bizler belediye çalışanları olarak çok hayırlı bir iş yapıyoruz. Kamu çalışanı olmak çok önemli bir ayrıcalıktır. Belediye çalışanı olmak da çok daha büyü bir ayrıcalık. Çünkü bizim kültürümüzde insanların en hayırlısı, insana hizmet edendir. İmzaladığımız sözleşmede belediyemizin imkanlarını sonuna kadar kullandığını düşünüyorum. Çalışanların hakkını koruyan bir yönetim anlayışıyla özveride bulunan Başkanımıza teşekkür ediyorum. Başkanımızın mühendis olarak güzel mimari projelerinin yanında, insana da dokunan, çalışanlarına da dokunan, onları da motive ederek ayrıcalıklı hissettirmeye çalışan bir yaklaşımı var. Taban ücret uygulaması ile beraber yapılan artışın uygulandığı toplu iş sözleşmesinin hayırlı olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

‘İSTİKRAR DEVAM ETMELİ’

24 Haziran’da gerçekleşecek seçimlerin, Türkiye’de yaşanan büyüme ve istikrar açısından önem arz ettiğine de değinen Mahmut Arslan, “Geçmiş dönemlerde uluslararası güçler ülkemizi zor durumda bırakmak, güçlenmemizi engellemek için dayatmalar yaptı. Türkiye çok şükür o günleri geride bıraktı ve Hükümetimiz, uluslararası güçlerin baskısına rağmen 1 milyona yakın çalışanımıza belediyelerde ve kamuda kadro hakkı verdi. Bu çalışma Sayın Cumhurbaşkanımızın, AK Parti’nin ve Sayın Bakanımızın iradesiyle gerçekleşti. İşçilerimize kadro imkanı sağlayan, büyük değişime imza atan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ediyorum. Belediyemizin kadrosuna geçen işçilerimiz için de yakın zamanda mali ve sosyal haklarının iyileştirilmesi için toplu sözleşme masasına oturacağız. Ülkemizin bulunduğu bölgede güçlü, oyun kurucu ve etkin bir devlet olması, son 16 yılda yaşanan büyüme ve istikrarın sürmesi için 24 Haziran’da gerçekleştirilecek olan seçimler büyük önem taşıyor. Seçimin milletimiz, ülkemiz, ümmet için hayırlar getirmesini diliyorum” şeklinde konuştu.


Güncelleme Tarihi: 22 Haziran 2018, 10:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0