banner101

Yabancı öğrenciler burslarını Mehmetçik'e bağışladı

Selçuk Üniversitesi'nde öğrenim gören yaklaşık 400 yabancı öğrenci, burslarını, Zeytin Dalı Harekatı'na katılan Mehmetçik'e gönderdi.

Yabancı öğrenciler burslarını Mehmetçik'e bağışladı
 Selçuk Üniversitesi'nde (SÜ) öğrenim gören yabancı öğrenciler, burslarını, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'nin Afrin bölgesine yönelik Zeytin Dalı Hareka'nda görev yapan Mehmetçik'e gönderdi.

SÜ Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde (TÖMER) Türkçe öğrenen ve üniversitenin farklı bölümlerinde okuyan yabancı öğrenciler, Mehmetçik'e destek olmak için TÖMER binası önünde toplandı.

Grup adına bildiri okuyan Kazakistanlı öğrenci Sara Adenova, 71 farklı ülkeden 400'e yakın öğrencinin bir araya gelip Türkiye'ye duydukları minnettarlığı göstermek istediklerini söyledi.

Türkiye'nin kendilerine birçok imkan sağladığını, burada huzurlu ve mutlu olduklarını anlatan Adenova, Zeytin Dalı Harekatı'nda görev yapan Mehmetçik'e destek olmak istediklerini bildirdi.

"Türkiye'nin haklı mücadelesini destekliyoruz"

Adenova, Türkiye'nin sınır güvenliğinin tesisini sağlamaya çalıştığını belirterek, "Türkiye'nin Afrin halkına yardımcı olduğu ve Suriye'nin toprak bütünlüğüne saygı duyduğuna şahit olduğumuz bu harekata ilişkin yurt dışında aleyhte propaganda yürütülüyor. Türkiye, saldırgan bir ülke değildir. Ülkedeki güzelliklere şahit olduk. Kendini savunma harekatıdır. Bizler huzur ve barış içinde eğitim görüyoruz. Türkiye'nin haklı mücadelesini destekliyoruz. Sembolik de olsa burslarımızı Mehmetçik Vakfı'na bağışlıyoruz. Bu küçük de olsa maddi desteğimizin, manevi desteğimizin yanında sözü bile edilemez. İnşallah Türkiye bu harekatı en az kayıpla başarıyla bitirir. Allah Türkiye'ye ve Mehmetçik'e yardım etsin." diye konuştu.

Öğrenciler açıklamanın ardından SÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin'i makamında ziyaret etti.

Güncelleme Tarihi: 06 Mart 2018, 17:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0