Vali Okutan: İnşallah bu kardeşlik ortamımız her zaman devam edecek

Osmaniye Valisi Mehmet Oduncu, "Yaratılanı Yaradan'dan dolayı sevmek hepimizin boynunun borcu. İnşallah bu kardeşlik ortamımız her zaman devam edecek." dedi.

Vali Okutan: İnşallah bu kardeşlik ortamımız her zaman devam edecek
banner98
Osmaniye Valisi Mehmet Oduncu, "Yaratılanı Yaradan'dan dolayı sevmek hepimizin boynunun borcu. İnşallah bu kardeşlik ortamımız her zaman devam edecek." dedi.

Alevi Kültür Derneği Osmaniye Şubesi tarafından düzenlenen Aşure Etkinliği Cumhuriyet Meydanı'nda yapıldı. Etkinliğe katılan Osmaniye Valisi Mehmet Oduncu, Osmaniye'de güzel ve hayırlı işlerde hep beraber olmaktan mutluluk duyduklarını ifade etti. Vali Oduncu, "Alevi vatandaşlarımızla aramızda bir farklılık yok. Hz. Ali, Hz. Hüseyin, Hz. Hasan hepimizin efendileri değil mi? Kerbela'da ehli beytin gördüğü zulme hepimizin yüreği kan ağlamıyor mu? Zalimleri hepimiz Allah'a havale etmiyor muyuz? Ortak değerlerimizi hep birlikte yaşatacağız. Camilerimiz de bizim Cemevlerimiz de. Bu nedenle Camilerimize de Cemevlerimize de sahip çıkacağız." dedi.

Alevi Kültür Derneği Osmaniye şubesinin Muharrem ayı iftarında cemevi yapılması konusunun gündeme geldiğini belirten Vali Oduncu, "İl Emniyet Müdürlüğümüze tahsis edilmiş olan ve caminin bitişiğinde bulunan yerde, Belediye Başkanımız, İl Emniyet Müdürümüzle birlikte inceleme yaptık ve o yerin Cemevi'ne tahsis edilmesini kararlaştırdık. İnşallah en kısa sürede işlemler tamamlanacak ve Cemevi'nin açılışını yapmanın mutluluğunu hep beraber yaşayacağız." diye konuştu.

Osmaniye'de güzel bir kardeşlik ortamı olduğunu ve bunu kaybetmemek gerektiğini de vurgulayan Vali Oduncu, "Yaratılanı Yaradan'dan dolayı sevmek hepimizin boynunun borcu. İnşallah bu kardeşlik ortamımız her zaman devam edecek. Bir olalım, iri olalım, diri olalım." ifadelerini kullandı.

Alevi Kültür Derneği Osmaniye Şubesi Başkanı Bektaş Yıldırım ise "İslam alemi için anlamlı olan Muharrem ayında yas-ı matem orucumuzu tuttuk, bugün de aşure törenimizi yapmaktayız. Matem orucu, zalime karşı mazlumun, haksıza karşı haklının, güçlüye karşı güçsüzün, kötüye karşı iyinin yanında yer almaktır. Bizler, hoşgörünün, barışın, sevginin, yaratılanı Yaradan'dan dolayı seven bir inancın mensuplarıyız. Barışın, 'sevgi ve kardeşliğin pekişmesi için gelin canlar bir olalım, iri olalım, diri olalım' diyor, etkinliğimizin tüm İslam alemine hayırlar getirmesini diliyorum." dedi.

Konuşmaların ardından Semah gösterisi yapıldı. Daha sonra, Alevi Kültür Derneği Osmaniye Şubesi üyesi Mustafa Arslan aşure duası yaptı. Etkinlik, aşure dağıtımı ile son buldu.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0