banner101

Türk yapımı Kürt Hava Yolları!

Kuzey Irak'ın ilk milli havayolu şirketini Atlasjet kurdu.

Türk yapımı Kürt Hava Yolları!
 Barzani ailesiyle ortak kurulan Erbil merkezli Zagrosjet, eylülde sefere başlayacak. Suriye sınırındaki Kürtlerin özerklik girişimleri bir gerginliğe sebep olsa da Türkiye'nin bölgedeki ticaret hacmi oldukça geniş görülüyor.
Petrole dayalı ekonomisi hızla büyüyen Kuzey Irak, milli havayolu şirketini Türkler'le kuruyor. Kuzey Irak yönetimi, Türk şirket Atlasjet ile uçuşa hazırlanıyor.

Eylül ayında ilk seferine başlayacak olan havayolu şirketinin ismi ise Zagrosjet olacak. Yüzde 50-50 ortaklıkla kurulan Zagrosjet'in Barzani Ailesi'yle ortak kurulduğunu söyleyen Atlasjet İcra Kurulu Başkanı Sami Alan, "Erbil merkezli bir havayolu şirketi şu ana kadar yoktu. Hızla büyüyen bu bölgeyi dünyaya açacağız" dedi.

ORTA ASYA'YA AÇILIYOR
Yatırımı Kuzey Irak Bölgesel Yönetim Başkanı Mesut Barzani'nin yeğeni Mustafa Barzani ile birlikte yaptıklarını kaydeden Alan, "Bölgeden Türkiye uçuşlarının yanı sıra Avrupa, Asya ve Avrupa'ya yönelik uçuşlar gerçekleştireceğiz. Amacımız ilk planda yılsonuna kadar 7-8 noktaya uçuş başlatmak. Ardından bu sayıyı artıracağız" diye konuştu.


Atlasjet'in yurtdışı açılımı Irak'la sınırlı değil. Firma Orta Asya'nın yıldızı parlayan ülkelerinden Kazakistan ve Kırgızistan'da da iki şirket kurdu. Kırgızistan'da Kyrgyz Airlines adıyla yerel ortaklarla kurulan şirket, 9 Eylül'de ilk seferine başlayacak. Sami Alan, "Bişkek'ten Moskova, İstanbul, Ulan Batur, Pekin, Urumçi ve Oş kentlerine sefer gerçekleştireceğiz" dedi. Kazakistan'da ise Atlasjet'in ortağı ülkenin yerel turizm devi Gülnar Turizm. Jet One adıyla kurulan havayolu şirketi 8 Kasım'da Dubai, Mısır, Tayland, Çin ve Sri Lanka'ya sefer düzenleyecek.
Güncelleme Tarihi: 27 Temmuz 2013, 13:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0